Vaslui: Au uitat să-şi confirme identitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jumătate dintre cei care nu respectă legea au uitat de mai bine de un an să-şi schimbe buletinele.

Mii de bârlădeni trăiesc în ilegalitate. Reprezentanţii Evidenţei Populaţiei trag un semnal de alarmă privind faptul că peste 6.000 de persoane nu au actele în regulă, iar jumătate dintre acestea au întârzieri de mai bine de un an în avizarea lor.

„După prima jumătate a anului, avem 3.174 de persoane care figurează în evidenţele noastre de mai bine de un an cu acte expirate“, a spus Gheorghe Marin, şeful Serviciului de Evidenţă a Populaţiei (SEP).

Sancţiuni prea blânde

Acesta mai spune că numărul mare de persoane fără acte în regulă este determinat şi de bârlădenii plecaţi la muncă în străinătate. „Mulţi dintre dintre aceştia au buletinele expirate şi nu vin în ţară doar pentru a le schimba. În aceste luni, când vor veni în concediu mulţi bârlădeni plecaţi în alte ţări, ne aşteptăm ca numărul contravenienţilor să scadă“, mai spune Marin.

Reprezentanţii Evidenţei Populaţiei din Bârlad spun că nu au aplicat nicio amendă până acum, din cauza sărăciei în care trăiesc cei mai mulţi dintre ilegalişti. „Nu cred că avem de ales şi vom începe să aplicăm amenzi“, a mai spus Gheorghe Marin.  Sancţiunile prevăzute de lege pentru cei care nu au au actele în regulă sunt între 40 şi 150 de lei.

Caravanele identităţii, fără „combustibil“

Până luna trecută, reprezentanţii Evidenţei Populaţiei mergeau cu o caravană în apropierea Bârladului pentru a întocmi acte de identitate persoanelor. Şefii SEP au anunţat că astfel de acţiuni nu vor mai avea loc din cauza dezinteresului celor cu actele expirate, dar şi a restructurărilor de personal anunţate.

„Ne duceam cu caravanele şi veneau doar trei-patru persoane. Avem 16 angajaţi şi am fost anunţaţi că rămânem doar cu 11. Măsura ne influenţează activitatea pentru că avem şi 24 de comune arondate, iar numărul angajaţilor este prea mic“, a explicat Gheorghe Marin.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite