Vaslui: Au furat startul la înscrierile în clasa I

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înscrierile au început oficial în urmă cu o săptămână, dar majoritatea locurilor sunt ocupate. Directorii fac liste de rezervă pentru cererile suplimentare.

Înscrierile pentru clasa I din viitorul an şcolar au început săptămâna trecută. Părinţii vasluieni nu au ţinut cont de acest lucru şi au încercat să-şi înscrie copiii la şcoală chiar şi de anul trecut. Astfel se face că, în doar o săptămână de când au început înscrierile, şcolile vasluiene aproape şi-au completat numărul de elevi pe care îi vor primi din toamnă.

„Eu am fost de anul trecut, din decembrie, pentru a-mi înscrie copilul la şcoală. Cei de acolo mi-au spus că e cam devreme, aşa că m-am dus din nou în ianuarie şi m-au trecut pe o listă. Am procedat în acest fel pentru a nu avea surprize ulterior“, ne-a spus Ioana Marinache, mama unui viitor boboc.

Unii învăţători, preferaţi de părinţi
Şcoala nr. 11 „George Tutoveanu“ din Bârlad, de exemplu, are în planul de şcolarizare 100 de elevi pentru anul 2011-2012. Ieri, mai erau doar şase locuri disponibile, iar reprezentanţii unităţii cred că săptămâna viitoare vor fi ocupate şi acestea. „Noi am înscris în mod special copii care sunt din circumscripţia noastră şcolară. Mulţi părinţi au venit mai devreme pentru a prinde locuri în clasa anumitor învăţători, care au o reputaţie mai bună“, ne-a spus Maximilian Opaiţ, directorul unităţii de învăţământ. O situaţie similară se întâlneşte şi la Şcoala Nr. 8 din Bârlad. Aici, din 120 de locuri, câte sunt pentru viitorul an şcolar, nu mai sunt disponibile decât zece.

„Am trecut elevi pe lista de rezervă“
„Avem şi clasă de step-by-step, iar pentru aceasta a fost bătălia cea mai mare, aşa că am fost nevoiţi să mai trecem câţiva elevi pe lista de rezervă. Cât despre clasele normale, părinţii au venit cu câteva luni înaintea înscrierilor oficiale“, ne-a spus Ionela Bolea, directorul şcolii. Pentru viitorul an şcolar, sunt aşteptaţi în jur de 5.000 de elevi din tot judeţul pentru a se înscrie în clasa I.

„Momentan şcolile nu ne-au raportat câţi elevi au înscris, acest lucru se face la vară. Într-adevăr, mulţi dintre părinţi au venit la înscrieri înainte de data oficială, sperând că vor prinde locuri la un anumit cadru didactic sau la o anumită şcoală“, a spus Vasile Ursanu, inspector general adjunct la IŞJ Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite