Vaslui: Au bătut palma cu Securitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoane cu funcţii publice din Vaslui, Bârlad şi Huşi au fost desconspirate de CNSAS. Medicul Viorel Petcu, ex-primarul Tudor Stafie, ex-deputatul Vasile Butnaru şi magistratul Viorel Aioniţoaie spun că sunt nevinovaţi şi că la mijloc ar fi interese de ordin politic.

CNSAS a publicat un raport la sfârşitul săptămânii trecute potrivit căruia mai mulţi vasluieni figurează ca fiind foşti colaboratori ai Securităţii.

Dintre aceştia, singurul care a recunoscut că a avut legături cu Securitatea este medicul Viorel Petcu, managerul Spitalului de Urgenţă „Elena Beldiman“ Bârlad.

„Bunicul a fost chiabur“

Fostul consilier judeţean a precizat că în toate declaraţiile sale a confirmat că a avut relaţii de colaborare cu organul represiv al statului, dar nu a făcut poliţie politică. „Eu nu am scris niciodată că nu am colaborat cu Securitatea, dar asta nu înseamnă că am făcut poliţie politică. Prin natura serviciului pe care l-am avut, ca ghid turistic, când mergeam cu turiştii în alte ţări, era normal să fi avut legături cu Securitatea, dar nu am turnat pe nimeni“, a spus doctorul. 

Viorel Petcu mai susţine că nu a câştigat nimic de pe urma colaborării cu Securitatea. Din contră, el spune că a fost urmărit, iar familia sa a avut de suferit. „Pentru că bunicul meu a fost chiabur, eu am fost urmărit de Securitate. Şi tatăl meu la fel, iar familia a avut mult de suferit din cauza asta“, a precizat Petcu. Totodată, medicul a adăugat că nu are ce să-şi reproşeze în activitatea sa de până acum. „Ştiu că am fost un om corect şi am făcut tot ce trebuie toată viaţa. Nu caut scuze, pentru că cine se scuză se acuză“, a subliniat Petcu.

Deşi CNSAS a concluzionat că Tudor Stafie, fostul primar al municipiului Huşi între anii 2004-2008, a colaborat cu Securitatea, acesta afirmă că este nevinovat şi a refuzat dialogul.

Se adresează justiţiei

„Sunt aranjamente de un alt ordin. Mă voi consulta cu avocatul să văd ce e de făcut“, s-a rezumat să spună Tudor Stafie. Fostul deputat Vasile Butnaru spune şi el că este nevinovat.

El a atacat în instanţă că ar fi fost colaborator şi a primit o soluţie favorabilă la Curtea de Apel Bucureşti, însă CNSAS a făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În aceeaşi situaţie se află şi judecătorul bârlădean Veronel Aioniţoaie. Acesta nu a putut fi contactat pentru a-şi susţine punctul de vedere.

Viorel Petcu, manager spital: Dacă se întâmplă lucruri grave la adresa siguranţei naţionale, nu iei atitudine?

image
Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite