Vaslui: Atenție șoferi: Radare în cascadă pe toate drumurile din județ!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vitezomanii au fost sancționați contravențional de polițiști
Vitezomanii au fost sancționați contravențional de polițiști

Timp de cinci ore, polițiștii vasluieni vor organiza o acțiune de responsabilizare a șoferilor cu privire la respectarea vitezei legale.

Astăzi, în intervalul orar 15.00-20.00, polițiștii vor opri autoturismele care circulă pe Drumul European 581 și pe drumurile naționale cu peste 100 km/h și prin localitățile traversate de drumuri naționale cu mai mult de 50 km/h. Vitezomanii vor fi depistați cu ajutorul radarelor amplasate „în cascadă", în zonele cu cel mai mare risc de producere a accidentelor. În funcție de numărul de kilometri cu care se depășește viteza legală, șoferii se pot alege cu amenzi cuprinse între 134 și 1.340 lei și chiar cu suspendarea permisului, pentru 90 de zile, atunci când viteza este depășită cu mai mult de 50 km/h.

„Acțiunea are drept scop reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora, produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, precum și conștientizarea opiniei publice asupra consecințelor. Vor participa polițiști rutieri, polițiști din structurile de ordine publică și de la posturile de poliție comunale, care vor acționa pe toate tronsoanele de drum național și vor utiliza toate aparatele radar aflate în dotarea Inspectoratului", a spus Mihaela Straub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.
De la începutul anului, în județ au avut loc 24 de accidente de circulație cauzate de neadaptarea vitezei la condițiile de drum sau de viteza neregulamentară. Accidentele s-au soldat cu decesul a 4 persoane și cu rănirea gravă a altor 18.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite