Vaslui: Asigurări de locuinţe cu năbădăi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foarte puţine locuinţe din Vaslui au fost asigurate
Foarte puţine locuinţe din Vaslui au fost asigurate

Până la data de 15 ianurie 2011 toţi cetăţenii judeţului Vaslui sunt nevoiţi să-şi asigure locuinţele obligatoriu. O parte dintre ei nici nu au auzit de legea care obligă proprietarii de imobile să încheie o asigurare iar cei care au auzit nu se grăbesc din cauza neîncrederii pe care o au în societăţile de asigurări.

Primaria Vaslui, cea care ar trebui să aplice amenzi după 15 ianuarie 2011, pentru proprietarii ce nu şi-au încheiat asigurarea obligatorie, se vede nevoită să nu aplice aceste amenzi în valoare de 500 de lei, deoarece instituţia are peste 200 de locuinţe sociale la care nu poate încheia asigurări din cauza lipsei de fonduri.

"Avem peste 200 de locuinţe unde ar trebui să dăm peste 16.000 de lei pentru asigurare, bani de care nu dispunem. Anul acesta s-au făcut rectificări de buget numai în minus şi am ajuns în imposibilitatea de a plăti ceva în plus", a declarat Valeriu Caragaţă, viceprimar Vaslui.

Edilii mai adaugă si faptul că la sfârşitul anului 2009, ei nu puteau prevede ce legi mai aprobă Guvernul României, pentru a băga mai mulţi bani în buget.

"Cu siguranţă în bugetul de anul 2011 vom introduce şi aceste cheltuieli si vom analiza. Este o sarcină în plus şi această lege este o mare babilonie", este de părere Valeriu Caragaţă.

Cetățenii municipiului sunt reticenţi când aud de aceste asigurări

Vasluienii nici nu ştiu de aceste asigurări obligatorii dar nici nu vor să-şi facă. Ei nu cred că ar fi despagubiţi în cazul unor catastrofe naturale.

 "Aceste asigurări nu le văd cu ochi buni. Dacă şi la maşina mai ai probleme cu asigurările şi plateşti câte 600 de lei pe an, la case nici nu cred că voi lua banii", a spus Ionut Bâlea, cetăţean.

"Nu am auzit de această lege. Nu am vazut pe nimeni să ne informeze de această obligativitate", a adăugat Vasile Preda.

La toţi cei 13 asiguratori autorizaţi, în 6 luni numai 2500 de proprietari şi-au asigurat casele.

"Avem numai 200 de locuinţe asigurate. Lumea este neinformată cu privire la aceste asigurări. Cei ce nu îşi fac asigurările vor fi amendaţi."  a declarat Cătălin Ghintuială, director firmă de asigurări.

In judeţul Vaslui sunt peste 170.00 de proprietăţi şi până la acestă dată sunt numai 2500 de asigurări încheiate.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite