Vaslui: Apartamente ANL, încălzite de la soare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Panourile solare montate pe locuinţele construite prin ANL vor fi date în funcţiune de la 1 noiembrie
Panourile solare montate pe locuinţele construite prin ANL vor fi date în funcţiune de la 1 noiembrie

80 de familii din Bârlad, care locuiesc în blocurile din zona Cărămidărie, vor beneficia de energie alternativă. Investiţia va fi inaugurată la începutul lunii viitoare şi a costat aproape un milion de lei.

Familiile care locuiesc în imobilul din marginea Bârladului se vor încălzi, de luna viitoare, cu energie alternativă. Panourile solare au fost montate prin programul „Casa Verde“, derulat de Ministerul Mediului.


Autorităţile bârlădene au cofinanţat investiţia cu 200.000 de lei, restul banilor fiind alocaţi de la nivel central.  Lucrările au început din septembrie şi ar trebuie finalizate la sfârşitul acestei luni. Oficalii susţin că în lunile de iarnă, apartamentele nu vor putea fi încălzite în totalitate cu ajutorul noilor panouri.


Apă caldă gratuită, după ce se recuperează banii


În sezonul rece, acestea vor beneficia de energie alternativă în proporţie de 10%. În schimb, în celelalte anotimpuri, locuitorii celor 80 de apartamente ANL vor beneficia de apă caldă gratuită, dar doar după ce cofinanţarea de la bugetul local va fi amortizată.


Bârlădenii din blocurile ANL, aflate în zona Cărămidărie, se roagă să aibă parte numai de zile însorite şi spun că investiţia le este de mare ajutor. „Cheltuim destul de mult cu apa caldă şi căldura, de aceea este bine că s-a realizat acest proiect. Lumea este săracă şi cred că astfel de proiecte ar trebuie implementate şi la alte blocuri din oraş“, a spus Mariana Dolea, chiriaşă ANL.


La blocurile din această zonă locuiesc printre alţii deputatul Adrian Solomon şi viceprimarul Traian Petcu. Atât oamenii simpli, cât şi persoanele publice care stau în această zonă a oraşului vor beneficia de investiţia de la Mediu.


„Am ales aceste blocuri pentru că, din start, s-a cerut un număr minim de apartamente, nu pentru că doctorul Petcu (n.r. - Viorel Petcu,  tatăl viceprimarului de Bârlad) ar avea acolo doi copii care vor să se încălzească cu energie solară“, a explicat Constantin Constantinescu, primarul Bârladului.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite