Vaslui: Apa se scumpeşte cu 70 de bani în Bârlad de la 1 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii SC Aquavas SA, firma ce distribuie apa în Bârlad, a solicitat creşterea valorii metrului cub de apă, de la 3.48 la 4,14 lei, fără TVA. Ei îşi justifică decizia pe baza creşterii cheltuielilor din ultima perioadă.

„Creşterea se impune pentru a putea acoperi majorările preţurilor la curent electric şi gaz. De asemenea, valoarea apei brute a crescut cu 25% şi mai dăm şi un miliard pe lună pe remedierea avariilor“, a motivat Vasile Ungureanu, director Aquavas.

Doi consilieri s-au opus
Din cei 20 de consilieri, doar doi au votat împotriva scumpirii. „Trebuie să ne gândim că 60% din bârlădeni sunt bugetari, categorie care vor rămâne în curând fără 25% din salariu. Acest lucru, plus creşterea cu cinci procente a TVA-ului, îi va afecta foarte mult pe bârlădeni“, a spus Ciprian Feraru, consilier local. El a propus ca solicitarea Aquavas să fie măcar amânată, dacă nu respinsă. Ceilalţi consilieri au votat scumpirea apei prezentând-o ca o necesitate pentru bugetul local.

„Dacă nu ne însuşim această diferenţă de preţ acum, Consiliul Local va trebuie să suporte costuri suplimentare ulterior“, a replicat Traian Petcu, viceprimarul Bârladului. Pe lângă majorarea preţului apei, bârlădenii vor plăti mai mult cu 20 bani şi pentru canalizare, al cărei preţ pe metru cub a crescut de la 1,12 la 1,33 lei, fără TVA.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite