Vaslui: Amendați pentru că nu au primit fonduri pentru investiții

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investițiile trebuiau realizate de Aquavas la stațiile de epurare și rețelele de canalizare, cu fonduri de la Ministerul Mediului. Deși Ministerul nu a asigurat partea sa de confinanțare, Aquavas a primit două sancțiuni de câte 50.000 lei de la Garda de Mediu. Șefii Consiliului Județean au constestat deja una din cele două amenzi primite de la Garda de Mediu

Motivul invocat de comisarii Gărzii de Mediu este acela că Aquavas Vaslui, societatea de distribuţiei a apei din orașele Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești, nu a reușit să realizeze în termen unele investitii de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare, precum și de modernizare a unei stații de epurare în Negrești. „Aquavas își asumase un program de investiții atunci când au fost obținute autorizațiile de mediu. Noi nu am făcut decât să aplicăm legea, după ce am fost sesizați de Agenția pentru Protecția Mediului că au fost depășite termenele de execuție a unor lucrări", a precizat Adrian Jecu, șeful Gărzii de Mediu Vaslui.

CJ, bun de plată

Cum Consiliul Județean Vaslui este acționarul majoritar al Aquavas, amenzile care însumează 100.000 lei vor trebui plătite din bugetul județului. Acesta este și motivul pentru care șefii instituției sunt hotărâți să dea în judecată Ministerul Mediului, mai ales că acesta trebuia să asigure banii pentru investițiile în rețelele de apă și canalizare.

Mai multe detalii în ediția tipărită a ziarului Adevărul de Seară

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite