Vaslui: Alis Gentimir, liber doar pentru două ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscutul interlop din Vaslui a fost arestat preventiv pentru 29 de zile după ce-i expirase mandatul de reţinere. Bărbatul a fost acuzat de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lovire.

După ce în ultimul an a fost implicat în numeroase scandaluri, cel mai cunoscut om din lumea interlopă vasluiană, Alis Gentimir, a ajuns, ieri, după gratii.

Deşi era suspectat de proxenetism şi trafic de droguri,  oamenii legii n-au reuşit niciodată să adune dovezi care să-l poată incrimina pentru aceste fapte. Gentimir a căzut în plasa poliţiştilor după ce a dorit să rezolve personal o problemă mai veche cu rivalul său, Ciprian Paraschiv, zis Cel. Până acum, doar oamenii lui Alis erau băgaţi la înaintare atunci când se iscau scandaluri.

Bătaie terminată la spital

Bătaia care i-a pus capăt lui Alis a avut loc pe 18 august, într-o parcare din Zona Gării. Atunci, nouă dintre acoliţii lui i-au prins pe cei din gaşca lui Cel şi s-au bătut.

În urma scandalului, Cătălin Munteanu, unul dintre tovarăşii lui Paraschiv, şi unul dintre oamenii lui Gentimir au ajuns la spital cu răni uşoare ce n-au necesitat internare. După audierea a zeci de persoane, Gentimir a fost reţinut, joi, pentru 24 de ore. Ieri, interlopul a ajuns în sala de judecată în jurul orei 12.30, acolo unde procesul a durat mai bine de o oră.

„Sunt nevinovat“

Deoarece îi expirase mandatul de reţinere, Alis a reuşit să iasă din sala de judecată fără cătuşe pe mâini şi a avut liber până la ora 15.00, atunci când urma ca judecătorii să dea sentinţa.

În orele de libertate, Gentimir a stat de vorbă cu rudele, prietenii săi şi cu jurnaliştii, în ciuda împotrivirii uneia dintre avocatele sale, Oana Iovu.

„Nu sunt vinovat. Nu am lovit pe nimeni şi asta se poate dovedi chiar din declaraţiile oamenilor lui Paraschiv. Cătălin Munteanu a spus singur că era cu mâinile deasupra capului, deci nu putea vedea dacă am lovit sau nu. Cu toate astea el a declarat că eu l-am lovit. Acelaşi Munteanu a mai recunoscut că Paraschiv avea un cuţit în mână, iar Manea
(n.r. - unul dintre aliaţii lui Alis) era înjunghiat în spate“
, a spus Alis Gentimir, înainte de a afla că a fost arestat pentru 29 de zile.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite