Vaslui: Alin Constantin Bulboacă - A cules 60 de premii în muzică (PORTRET)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul este profesor titular al cercului de muzică uşoară, vocală şi instrumentală din cadrul Palatului Copiilor Vaslui. Viaţa lui este un portativ de note.

Primul contact cu muzica l-a avut la vârsta de 6 ani, când a început să ia lecţii de acordeon. La 11 ani a devenit membru al orchestrei „Izvoraşul“ al Palatului Copiilor.  Trei ani mai târziu, Alin Constantin Bulboacă pleacă la Iaşi pentru a urma cursurile Liceului de Artă.

Studiile şi le-a continuat la Universitatea de Arte „George Enescu“, specializarea Pedagogie Muzicală. Ca profesor a participat la concursuri naţionale şi  internaţionale. În cei patru ani de activitate din cadrul Palatului Copiilor Vaslui a îndrumat nu mai puţin de 120 de copii. 

Trofeu în Italia
„Am fost la concursuri naţionale şi internaţionale de la Năvodari, Târgu Jiu sau Chişinău, unde am reuşit să ne clasăm pe primele locuri.  În anul 2007, am fost invitaţi la Consulatul General al României la Odessa pentru un schimb de experienţă în promovarea valorii culturii româneşti. Am participat la un festival organizat în Italia, Fest of School, de la San Nicandro Garganico, unde cu formaţia Tigers a Palatului Culturii am reuşit să obţinem trofeul. La această manifestare au participat 300 de formaţii din toată Europa“, a povestit Alin Constantin Bulboacă.

În cei patru ani de activitate, Alin Bulboacă a reuşit să câştige în jur de 60 de premii la concursurile naţionale. „Am fost prezenţi la festivaluri precum Mamaia Copiilor, Cerbul de Aur Junior, Fiero, Micul Virtuoz, Batca. De asemenea, am reuşit să câştigăm Premiul Radio Iaşi, la un concurs internaţional organizat de către această instituţie. Nu aş fi reuşit să obţin toate aceste rezultate fără sprijinul conducerii Palatului Copiilor şi fără ajutorul Primăriei Municipiului Vaslui“, spune profesorul de muzică uşoară.

Iubitor de muzică clasică
Pasionat de acordeon, Alin Bulboacă iubeşte însă şi muzica clasică. Mozart, Beethoven sau Vivaldi sunt doar câţiva dintre compozitorii săi preferaţi. „La liceu am urmat şi cursurile de pian. Melodia mea preferată  îi aparţine lui Vivaldi. Este vorba despre Anotimpurile“, spune profesorul. I-a cunoscut personal pe artiştii consacraţi Daniela Condurache, Aurelian Temişan şi Elena Gheorghe.

Profil
Născut. 24 ianuarie
1980, la Vaslui.
studii. Universitatea
de Arte „George Enescu“
din Iaşi, promoţia 2008.
familie. Necăsătorit,
are doi fraţi.

Întrebări şi răspunsuri
De ce aţi optat pentru muzică?
Simt că aceasta este menirea mea, mai ales că pun foarte mult suflet în ceea ce fac. Acesta este şi motivul pentru care am urmat cursurile unui liceu de muzică şi mai apoi, pe cele ale Universităţii de Arte George Enescu.
De ce aţi decis să vă întoarceţi la Vaslui după absolvirea Facultăţii?
De aici am pornit. La Palatul Copiilor am intrat prima dată în contact cu muzica şi mi-am dorit să mă întorc tot aici. Sunt unul dintre puţinii profesori care şi-au început cariera în domeniul muzicii aici.

Ce-i place
Îi place muzica de orice gen, dacă este de bun gust. Iubeşte toate instrumentele muzicale şi i-ar fi plăcut să ştie să cânte la ţambal şi la trompetă. I-ar mai plăcea să meargă într-un concediu, pentru că de patru ani nu şi-a permis să se relaxeze.

Ce nu-i place
Nu-i plac persoanele făţarnice. E mofturos la capitolul mâncare. De asemenea, nu-i place să lucreze în condiţii de stres“.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite