Vaslui: Aleşii locali, tăcuţi jumătate de mandat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numeroşi membri ai Consiliului Local (CL) nu se pot „lăuda“ cu o activitate bogată în iniţiative benefice oraşului după jumătate de mandat. 
Toader Ignat, consilier local ales pe listele PRM, apreciază în raportul său de activitate că „de la început am înţeles şi sunt de principiul că toate proiectele de hotărâre propuse spre aprobare trebuie studiate. Ca urmare, m-am străduit să mă pregătesc temeinic înainte de fiecare şedinţă de comisie“, punctează Ignat. Alesul exemplifică o parte dintre  intervenţiile sale în şedinţe fără să arate şi proiectele iniţiate de el.


Nu propun, doar votează


În legătură cu acest aspect, consilierul mărturiseşte că n-a avut nicio iniţiativă deoarece grupul din care face parte formează majoritatea alături de PSD în CL. „Ar fi fost culmea să facem noi iniţiative. Cei din opoziţie pot să facă. Am mai avut şi noi nişte idei, dar au fost puse în practică alături de consilierii PSD, cu care formăm majoritatea în CL“, a explicat alesul.


Daniela Clătinici este un alt consilier local fără o activitate notabilă. „Nu pot spune că am contribuit în mod decisiv la vreun proiect. Noi am avut proiectele iniţiate de executiv şi le-am sprijinit“, a spus Clătinici.


Cu excepţia celor doi viceprimari, care îndeplinesc şi funcţia de consilieri locali, Adrian Tighici este singurul ales care are menţionate în raportul de activitate proiecte proprii.


La rândul său, viceprimarul Daniel Neacşu a exemplificat mai multe proiecte la care şi-a adus raportul şi care au fost adoptate. „La Primărie se lucrează în echipă. Este şi meritul celorlalţi colegi şi al primarului Vasile Pavăl“, a spus Neacşu.


Inventarierea sărăciei


Fără proiecte iniţiate, Petru Gavrilescu visează să-i fie pus în practică un proiect de recensământ al vasluienilor nevoiaşi. „Să se meargă din uşă în uşă să cunoaşem situaţia socio-economică a fiecărei familii. Dacă vom şti care sunt săracii şi care sunt bogaţii, atunci treburile vor merge din nou bine“, a subliniat Gavrilescu .

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite