Vaslui: Aleşi cu averi uriaşe în terenuri şi maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Solomon (parlamentar), Vasile Mihalachi (preşedinte CJ), Vasile Pintilie (senator)
Adrian Solomon (parlamentar), Vasile Mihalachi (preşedinte CJ), Vasile Pintilie (senator)

Demnitarii vasluieni au conturi bancare de zeci de mii de euro, circulă în autoturisme de lux şi deţin bijuterii scumpe. Cel mai bogat este deputatul Marian Sârbu, iar cel mai „sărac“ este Adrian Solomon, care locuieşte la bloc.

Majoritatea demnitarilor vasluieni şi-au asigurat viitorul din punct de vedere financiar. Majoritatea au conturi bancare, vile, terenuri, autoturisme de lux şi bijuterii. La acest capitol, cel mai bine stă deputatul Marian Sârbu care, potrivit declaraţiei sale de avere, şi-a umplut conturile bancare cu nu mai puţin de 225.000 de lei şi peste 120.000 de euro.

La fel de bogat este şi senatorul de Bârlad, Vasile Pintilie, a cărui avere a prosperat imediat după căderea comunismului.

Om bogat, om sărac

„Am reuşit să adun averea datorită unor afaceri reuşite pe care le-am făcut imediat după Revoluţie. În acelaşi timp am plătit impozite la stat şi salarii decente colaboratorilor mei. Am desfăşurat o activitate în folosul societăţii şi, bineînţeles, în beneficiul meu“, a explicat Vasile Pintilie cum şi-a construit averea.

Senatorul controlează o firmă de electronice, are mai multe spaţii închiriate în centrul Bârladului şi deţine două autoturisme. De asemenea, are peste 100.000 de lei în conturile bancare şi în jur de 80.000 de euro împrumutaţi unor apropiaţi.

La polul opus se află deputatul Adrian Solomon. În afară de indemnizaţia de parlamentar, care este de aproape 5.000 de lei lunar, în declaraţia sa de avere sunt trecute doar o clădire şi o maşină. De altfel, deputatul locuieşte într-un bloc ANL din Bârlad.

„Eu nici nu îmi doresc să am atâţia bani cât au ceilalţi parlamentari pentru că eu sunt mai bogat decât ei. Cea mai mare avere a mea este copilul meu“, ne-a spus Adrian Solomon.

Şefii CJ, afaceri agricole

Senatorul Cristian David susţine, prin declaraţia de avere, că nu are terenuri sau case. În schimb, el a menţionat că deţine bijuterii de 45.000 de euro şi o maşină de teren de lux. Nici cei din conducerea Consiliului Judeţean Vaslui nu stau rău cu banii. Vasile Mihalachi, preşedintele instituţiei, a făcut 30.000 de lei din afaceri în domeniul agricol.

Dumitru Buzatu, vicepreşedintele CJ, are strânşi la bancă 120.000 de lei. Celălalt vicepreşedinte, Corneliu Bichineţ, a vândut anul trecut terenuri de  225.000 de lei.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite