Vaslui: Agent fiscal acuzat că înşeală oamenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Silianu, din comuna Cozmeşti, a fost suspendat din funcţie deoarece încasa bani fără a elibera chitanţe. Bărbatul a fost reclamat la Poliţie şi de către nepotul său care i-a împrumutat 2.300 de lei şi nu a mai văzut niciun ban înapoi.

Gheorghe Silianu a intrat în vizorul Poliţiei după ce a înşelat mai mulţi localnici din comuna Cozmeşti. El lucra ca agent fiscal la Primărie şi încasa diverse sume de la populaţie, după care măsluia chitanţierele, trecând în documentele fiscale doar o parte din bani. În aceste condiţii, poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Vaslui au demarat o anchetă, la sfârşitul anului 2010.


„Se află în lucru un dosar penal privind o persoană din comuna Cozmeşti care este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi fals în înscrisuri sub semnătură privată“, a declarat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ.


„Şi-a bătut joc de toată lumea“


Din acest motiv, primarul din Cozmeşti l-a suspendat din funcţie pe Silianu. „Acest Silianu şi-a bătut joc de toată lumea. A luat bani fără a emite chitanţe sau atunci când a dat chitanţe a trecut sume mult mai mici decât cele reale. Eu i-am luat atribuţiile pe care le avea în octombrie anul trecut. El ne-a dat în judecată, dar a pierdut procesul“, a spus Vasile Aporcăriţei, primarul comunei Cozmeşti. Acesta a mai declarat că Silion împrumuta bani de la oameni şi nu dădea înapoi datoria. „ E o doamnă, Georgeta Şelaru, care i-a dat 500 de dolari cu împrumut şi nu i-a văzut nici în ziua de azi“, a povestit primarul.


„I-am dat economiile“


Recent, bărbatul a fost reclamat şi de către rudele sale. Un nepot îl acuză că i-a împrumutat 2.300 de lei anul trecut şi nu a recuperat niciu leu. „A sunat-o pe soţie şi i-a cerut 6.000 de lei împrumut. Atunci am căzut de acord să îi dăm cei 2.300 de lei, ultimele noastre economii, cu condiţia să ni-i înapoieze în câteva luni“, povesteşte Gabriel Carp, nepotul lui Silianu. L-am sunat pe Gheorghe Silianu pentru a-şi prezenta punctul de vedere cu privire la acuzaţii, dar n-a răspuns la telefon până la închiderea ediţiei.

Dat în judecată de rude
Gabriel Carp s-a decis să îi reprezinte în instanţă pe toţi cei care au fost ţepuiţi de unchiul său. „Probabil unchiul meu profită de faptul că nu există hârtii care să dovedească că a împrumutat bani de la oameni. Ăsta e abuz de încredere. Eu am făcut o plângere la Poliţie, însă vreau să îl dau în judecată.Şi-a bătut joc de prea multă lume“, a spus Gabriel Carp.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite