Vaslui: Actorii bârlădeni joacă în „Delir nocturn... în mahala“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premiera piesei de mâine seară marchează şi debutul regizoral al lui Alexandru Savu, care o descrie drept „un discurs de antropologie“.        

 Piesa „Delir nocturn... în mahala“ este o adaptare după Ion Luca Caragiale realizată de către actorul bârlădean Alexandru Savu. Spectacolul este un colaj care însumează, pe lângă  comedia „Conul Leonida faţă cu reacţiunea“, lucrare păstrată integral, scene din comediile „D’ale carnavalului“ şi „O noapte furtunoasă“, dar şi fragmente din povestirea „Boborul“.  Piesa reprezintă debutul lui Alexandru Savu ca regizor.

Două lumi paralele într-o singură piesă

„Spectacolul nostru este un discurs de antropologie. El vorbeşte despre problemele omului din toate timpurile. Accentul este deplasat pe iubirea obsesivă, generată de întâlnirea unei fete tinere, numite Safta, de care suferă, în acelaşi timp, trei bărbaţi cu vârste diferite. Fiecare dintre ei vede în tânăra slujnică desăvârşirea ideii de feminitate şi îşi manifestă iubirea în manieră proprie“, ne-a spus Alexandru Savu.


Scenografia premierei de mâine este semnată de către Sandu Maftei, în distribuţie aflându-se, printre alţii, Oana  Tofan, Gruia Novac Jr., Geta Cacevschi, Simon Salcă sau Lucian Arhire.„Piesa noastră propune două lumi paralele – lumea din casă, unde se consumă traiul monoton al lui Leonida, care se ceartă cu a sa consoartă Efimiţa, şi lumea de afară, unde se bea, se dansează, au loc tentative de flirt şi se consumă drama celor doi amanţi“, a mai spus actorul şi regizorul Alexandru Savu.
Spectacolul va începe de la ora 18.00, iar biletul de intrare costă 10 lei. Grupurile organizate vor avea o reducere de 50%, în timp ce pentru elevi şi copii preţul de intrare este 6,4, respectiv 4 lei.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite