Vaslui: Absolvenții de liceu, în ultima sută de metri spre Bac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 4.000 de liceeni de an terminal din județ se pregătesc să susțină probele scrise ale examenului de Bacalaureat. Matematica și limbile străine sunt obiectele la care elevii au cele mai mari emoții.

Perioada de studiu intens a ajuns la final pentru absolvenții de liceu. Aceștia vor susține prima probă a examenului de bacalaureat luni, când vor primi de la profesori subiectele la limba și literatura română. „Cele mai mari emoții le am la subiectul al treilea de la limba română, în rest nu cred că voi avea probleme. Sper ca la final să obțin o medie de peste 8 care să-mi permită să mă înscriu la o facultate cât mai bună", ne-a spus Cătălina Borș, absolventă a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu" din Bârlad.  Eleva spune că a început pregătirea intensă de la începutul semestrului al II-a și că în fiecare zi a învățat cel puțin două ore.

 

Meditațiile, un lux pentru elevi

Spre deosebire de anii trecuți, când profesorii erau suprasolicitați, în acest an, elevii au apelat mai puțin la meditații. „"Nu am făcut meditații pentru că sunt foarte scumpe și nu mi-am permis. M-am pregătit singur însă acest examen îmi stârnește un sentiment de neliniște. Nu neapărat că nu aș fi pregătit ci pentru că am un prieten care, deși a făcut o facultate, vinde la un chioșc. Asta îmi dă de gândit", ne-a spus Andrei Ciobanu, absolvent al Liceului Pedagogic „Alexandru Vlahuță". La Bârlad costul unei ședințe de meditații de două ore pornește de la 50 de lei și poate ajunge și până la 80 de lei, în funcție de renumele profesorului și materie.

Citiţi mai multe detalii în ziarul Adevărul de Seară de astăzi

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite