Vaslui: A înghețat de frig de dragul școlii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar 14 ani, un copil din Vaslui a demonstrat că dragostea pentru carte nu întâmpină obstacole. Paul Ciobanu a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgență Vaslui cu degerături la mâini şi picioare, după ce a mers pe jos circa 3 kilometri pentru a ajunge la şcoală.

Paul Ciobanu este elev în clasa a VIII-a la școala din localitatea vasluiană Delești. Este cel mai silitor copil din clasă, după cum îl laudă toată lumea, și este as la limbile străine. Lui Paul îi place atât de mult să învețe, încât trece peste orice să meargă la școală. Nici frigul nu l-a împiedicat să ajungă la ore, deși a fost nevoit să meargă 3 kilometri pe jos. Ieri dimineață a ajuns înghețat în clasă, deoarece autobuzul cu care venea de obicei la școală nu a mai pornit din cauza temperaturilor cu mult sub zero grade și a fost nevoie să fie transportat la spital. "Când l-am văzut mi s-a rupt inima. Avea mâinile vinete și abia mai putea să țină pixul în mână. I-am dat o cană cu ceai, dar a început să aibă frisoane și am decis să chem ambulanța", ne-a povestit Irina Tănase, diriginta lui Paul.

"Am preluat copilul în stare gravă şi l-am transportat la spital cu dureri foarte mari. L-am transportat de urgență la spital, cu degerături atât la membrele inferioare, cât și la cele superioare", ne-a precizat și Ana Maria Ungureanu, medic la Serviciul de Ambulanță al Județului Vaslui.

Este cel mai bun elev al clasei

Profesorii sunt mândri de Paul și spun că este cel mai bun la învățătură. Din păcate, părinții lui nu-l pot ajuta cu prea multe, deoarece sunt prea săraci. "Am 5 copii cu toții din alocațiile lor. Ce pot să fac cu 200 de lei? El își dorește să meargă la liceu, dar nu am cu ce să-l întrețin să facă naveta", s-a plâns Pauline Ciobanu, mama lui Paul. "Din nefericire, pe Paul nu are cine să îl ajute. Este cel mai silitor elev din clasa lui și învață totul singur. El nu se joacă cu ceilalți copii, stă toată ziua cu ochii în cărți", ne-a spus și Vasile Banu, profesorul său de istorie.

Află mai multe detalii în ediția tipărită a ziarului Adevărul de Seară Vaslui

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite