Vaslui: 4.500 de diabetici din Bârlad, puşi pe drumuri la analize

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul „Elena Beldiman“ are 50 de pacienţi noi în fiecare lună. Cu toate acestea, unitatea nu are un medic diabetolog.

Irina Rusu din Bârlad este bolnavă de diabet şi face injecţii cu insulină de patru ori pe zi. Ar trebui să meargă la Vaslui pentru expertize de specialitate de nouă ori pe an.  „E cumplit pentru noi să nu avem un medic de specialitate aici. Anul acesta am fost de două ori la Vaslui şi m-a certat doctorul că nu m-am dus mai des. M-aş duce, dar transportul costă şi acum, pe canicula asta, este periculos pentru un diabetic să stea pe drumuri“, s-a plâns femeia.

La Spitalul de Urgenţă din Bârlad erau înregistraţi, la finelele lunii mai, 4.369 de diabetici, dintre care 1.275 sunt dependenţi de insulină, iar restul de pastile. Reprezentanţii unităţii spun că peste 100 dintre aceştia sunt nevoiţi să meargă la Vaslui pentru consultaţii în fiecare lună. „Doar cazurile noi şi acelea de diabet dezechilibrat trebuie să meargă la consultaţii.Reţetele sunt eliberate de către doi medici internişti de la noi, care au primit avizul din partea Direcţiei de Sănătate Publică“, ne-a spus Gabriela Daniş purtătorul de cuvânt al spitalului bârlădean.

Medicii, suprasolicitaţi

„Sunt doi medici diabetologi în tot judeţul. Sunt suprasolicitaţi întrucât vin pacienţi din toate colţurile Vasluiului“, ne-a spus Carmen Rotaru, director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă. Problema diabeticilor din Bârlad puşi pe drumuri nu pare să aibă o rezolvare în viitorul apropiat. „Sunt doi diabetologi care îşi fac rezidenţiatul la noi, însă aceştia sunt de abia în anul I“, a mai explicat Daniş.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite