Vaslui: 19 zile de arest pentru seminaristul cuţitar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Minorul de 16 ani de la Seminarul Teologic din Huşi care şi-a înjunghiat un coleg de 18 ani a spus că regretă fapta

Avocatul agresorului a afirmat că cearta dintre cei doi băieţi a pornit de la o nimica toată. xTinerii consumaseră băuturi alcoolice.

Internatul Colegiului Agricol „Dimitrie Cantemir“ din Huşi, unde sunt cazaţi şi elevii Seminarului Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur“, a fost duminică seară scena unui scandal monstru.


În urma unui schimb de replici, Bogdan Venin (16 ani) i-a înfipt în spate un cuţit de bucătărie lui Vasile Balan (18 ani).


Din spusele colegilor, cearta ar fi pornit după ce elevul de 16 ani i s-ar fi adresat lui Vasile, care venea de la biserică, unde fusese de serviciu, cu apelativul „Bălan“ (n.r. blond) în loc de „Balan“.


„Regret ce s-a întâmplat“


Tânărul de 18 ani, care consumase o doză de bere în drum spre internat, a urcat în cameră, i-ar fi tras minorului câteva palme şi ar fi aruncat cu un cuţit înspre el.


Acesta din urmă ar fi ridicat cuţitul de jos şi l-ar fi înfipt în spatele colegului. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vaslui a demarat o anchetă. „Pedagogul era în cămin la acea oră, însă el a avut de supravegheat 10 camere şi e posibil să nu fi auzit scandalul. Din câte se pare, amândoi sunt vinovaţi pentru ceea ce s-a întâmplat. Elevul mai mare pentru că a început scandalul, iar cel mai mic pentru că a răspuns în acest mod. În funcţie şi de ancheta Poliţiei, Consiliul Profesoral va decide zilele acestea ce sancţiuni le va da“, ne-a declarat inspectorul şcolar general Mihaela Cososchi. În schimb, preotul Andrei Zagan, directorul Seminarului, a refuzat să spună ce pedespe vor primi cei doi. Bogdan Venin a recunoscut ieri în faţa judecătorilor cele întâmplate.


A scăpat de operaţie


„Clientul meu regretă enorm ce s-a întâmplat. A spus că a fost o prostie şi un moment de nebunie pentru care îi pare nespus de rău. Scandalul a plecat de la o neînţelegere prostească“, a spus Vlad Ţarălungă, avocatul lui Bogdan.


Magistraţii de la Tribunalul Vaslui au decis ca acesta să fie arestat preventiv pentru 19 zile deoarece este minor. Tânărul de 16 ani este acuzat de tentativă de omor. La Tribunal a venit şi mama agresorului, care a refuzat însă să dea declaraţii.


Victima a fost internată la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi unde va rămâne sub observaţie. „Acum pacientul este bine. Un cuţit i-a secţionat plămânul drept, dar nu necesită intervenţie chirurgicală“, a spus doctorul Gabriel Iosep.

________________

Alcoolul, o modă la internat
„Victima se afla în stare de ebrietate când a ajuns la spital. Din ce ne-a spus reiese că amândoi băuseră bere înainte de conflict“, a declarat medicul Cristian Lelicescu. Pe internet sunt postate mai multe filmuleţe în care protagonişti sunt liceenii cazaţi la internatul huşean surprinşi în ipostaze inadecvate, fumând sau ignorându-şi profesorii. Vezi imagini pe vaslui.adevarul.ro.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite