Vaslui: 100 de abonamente Transurb au fost falsificate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul anului şi până în luna aprilie, angajaţii Transurb au descoperit nu mai puţin de 100 de abonamente falsificate. În ciuda măsurilor luate de conducerea societăţii de transport în comun, singurul lucru care putut stopa fenomenul a fost aplicarea unei banderole fosforescente pe abonamente.

Sărăcia şi preţul destul de ridicat pentru veniturile vasluienii i-au determinat pe o parte dintre călătorii municipiului reşedinţă de judeţ să apeleze la măsuri mai puţin ortodoxe atunci când când se deplasează cu mijloacele de transport în comun. Astfel, pentru a face economii, o parte dintre locuitorii municipiului reşedinţă de judeţ au găsit o metodă ingenuasă de a circula cu maşinile Transurb fără să scoată nici un ban din buzunar şi anume imitarea abonamentelor. De la începutul anului şi până în prezent, angajaţii societăţii au depistat nu mai puţin de 100 de astfel de abonamente falsificate.

"La început ne-am confruntat cu doar câteva cazuri răzleţe, însă treptat numărul abonamentelor falsificate a început să crească. Pentru a opri fenomenul am sesizat Poliţia, dosarul fiind acum în cercetare", a declarat Ileana Daniel, directorul Transurb Vaslui.

Afirmaţiile directorului societăţii de transport în comun sunt confirmate şi de către IPJ Vaslui. "Într-adevăr există un dosar în lucru la IPJ Vaslui având la bază sesizările făcute de societatea în cauză. Persoanele sunt cercetate sub infracţiunea de fals", a precizat Mihaela Ştraub, putătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Metodele puse în aplicare de fasificatori s-au dovedit extrem de eficiente, astfel încât, în ciuda încercărilor conducerii Transurb de a împiedica copierea abonamentelor, doar introducerea unei banderole fosforescente a putut stopa fenomentul.

"Am încercat să schimb culorile de la abonament, însă am constat că şi falsificatorii făceau acelaşi lucru. Am introdus şi elemente de siguranţă precum ştampila firmei, însă ei reuşeau să o imite destul de bine. Abia când am decis în luna aprilie să aplicăm pe abonamente banderole fosforescente am reuşit să stopăm fenomenul. De atunci şi până acum am mai descoperit doar un singur caz de abonament falsificat", a declarat Ileana Daniel.

Prejudiciul adus de falsificatorii de abonamente

Abonamente Transurb sunt nominale, având trecute pe ele numele posesorului. Până de curând, un abonament pe mijloacele de transport în comun din Vaslui costa 40 de lei, ceea ce înseamnă că falsificatorii au prejudiciat Trasurb-ul cu suma de 4000 de lei. În realitatea, cifra este mult mai mare.

"Acesta este numărul de abonamente pe care am reuşit noi să le descoperim. Este posibil ca numărul lor să fi fost mult mai mare. Printre falsificatori s-au numărat atât elevi, cât şi persoane mature. Am încercat să aflăm de unde luau aceste persoane abonamente false însă nu am reuşit. Noi am dat toate datele cu persoanele prinse cu abonamente false la poliţie şi aşteptăm acum rezultatul cercetărilor", a adăugat directorul societăţiii de transport în comun.

 Fenomenul blatiştilor, stopat prin controale

 În ceea ce priveşte blatiştii, persoanele care circulă fără bilet pe mijloacele de transport în comun, directorul Transurb susţine că numărul acestora a scăzut în ultima perioadă.

"Înainte aveam doar un singur controlor pe mijloacele de transport în comun. Acum avem patru controlori care circulă pe toate rutele din oraş. De asemenea, suntem ajutaţi şi de Poliţia Comunitară, care efectuează controale în autobuze. Verificări mai facem şi noi, nu doar controlorii. Ca urmare a intensificării acţiunilor de control, călătorii au început să se teamă şi să îşi cumpere bilete", a menţionat Ileana Daniel.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite