Vaslui: Țigări de contrabandă ascunse într-o stână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci bărbați au fost reținuți preventiv pentru 29 de zile după ce au fost descoperiți că ascundeau țigări de contrabandă.

Captura a fost făcută la sfârșitul săptămânii trecute de polițiștii de frontieră vasluieni, care au observat, în dimineața zilei de 16 aprilie, o căruță plină cu niște colete îndreptându-se spre o stână. Oamenii legii au demarat imediat cercetările și au descoperit în saivanul oilor aproape 24.000 de pachete de țigări de contrabandă, marca „Plugarul", în valoare totală de peste 48.000 de lei.

În urma verificărilor, polițiștii au identificat 5 bărbați suspecți cu vârste cuprinse între 18 și 44 de ani. Aceștia au povestit că țigările au fost trecute peste râul Prut cu ajutorul unei bărci pneumatice, cu sprijinul unor cetățeni din Republica Moldova, au fost transportate și depozitate la stână, urmând ca ele să ajungă pe piața neagră.

„Persoanelor în cauză li s-au întocmit dosare penale pentru comiterea infracțiunii de contrabandă, iar pe 16 aprilie Judecătoria Huși a dispus arestarea preventivă a acestora  pentru o perioadă de 29 de zile", ne-a declarat Irina Mirică-Gheucă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră (IJPF) Vaslui.

Întreaga cantitate de țigări a fost reținută în vederea confiscării.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite