Vaslui: Taximetriștii măresc tarifele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taximetriștii vasluieni nu mai fac față din cauza scumpirilor carburanților și măresc tarifele până de Paște. Ei se pregătesc să majoreze actualele tarife cu 15%, rămase nemodificate de mai bine de un an și jumătate.

Într-o perioadă în care preţurile carburanţilor se modifică mai ceva ca cele ale legumelor şi fructelor din pieţele din oraş, taximetriștii din Vaslui iau în calcul din ce în ce mai serios o majorare a actualelor tarife practicate per kilometru. Dacă totuși, companiile de taximetrie încă mia respiră, nu același lucru se poate spune și despre taximetriștii independenți, care spun că, până de Paște, tarifele vor majorate cu 15 procente. „Tarfiul normal ar trebui să reprezinte jumătate din prețul carburantului, în timp e eu iau 2 lei pe kilometru. Binențeles că vom majora tariful, deoarece, pe lângă scumpirea carburanților, nu mai fac față cheltuielilor. Datoriile înseamnă 53% din ceea ce fac, în condițiile în care nu încasez decât 60- 70 de lei zilnic, iar din acești bani jumătate se duc pe benzină.  Până de Paște voi majora tariful la 2,5 lei pe kilometru", ne-a spus taximetristul Cristian Nițoiu.

Companiile stau în stand-by

De cealaltă parte, firmele mari din Vaslui susțin că vor merge, în continuare, cu același tarif, deoarece clienții sunt din ce în ce mai puțini. „Deși nu ne descurcăm, deocamdată nu majorăm tarifele. Încercăm să depășim perioada asta cum putem și amânăm cât putem plățile către furnizorii de piese și lucrările la service. Oricum, nu putem scumpi tarifele fără o hotărâre a Consiliului Local (CL), dar nu mă gândesc la așa ceva. Pot să vă spun că, încă de anul trecut, mai mult am mers în pierdere", ne-a spus Marian Birda, administratorul celei mai mari firme de taximetrie din Vaslui. La firma sa, tarifele au fost majorate anul trecut, de sărbătorile de iarnă, de la 1,8 la 2 lei pe kilometru, după ce acestea stagnaseră mai bine de un an și jumătate. „Eu am renunțat să mai circul cu taxiul demult. Nu mai este cum era odată, nu îmi mai permit. Iar acum, dacă le scumpesc, chiar că nu mai apelează nimeni la un taxi. Pe de o parte îi înțeleg, pe de altă parte cred că este și o tactică, deoarece se apropie sărbătorile pascale și atunci lumea circulă mai mult cu taxiul", ne-a spus Doru Adăscăliței, lucrător comercial.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite