PREMIERĂ Vaslui: Sindicaliştii din sănătate au învins în instanţă patru spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit deciziei judecătorilor vasluieni, diferenţele de bani luate prin reducerea lefurilor vor trebui restituite personalului din sănătate. Decizia nu este definitivă însă, iar managerii spitalelor spun că legea îi obligă să facă recurs.

Veşti bune pentru aproximativ 1.400 de persoane ce lucrează în sistemul sanitar vasluian. La mijlocul aceste luni, sindicatul Sanitas Vaslui a câştigat procesele intentate împotriva a patru spital din judeţ, după ce salariile personalului au fost diminuate cu 25%. Magistraţii de la Tribunalul Vaslui au decis ca angajaţii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, Spitalul „Elena Beldiman" Bârlad, dar şi de la unităţile sanitare din Huşi şi Negreşti să primească înapoi drepturile băneşti ce le-au fost retrase în urma reducerilor salariale din vara anului trecut.

 

Aceleaşi dosare, alt verdict!

"Suntem primii din sănătate, la nivelul întregii ţări, care am reuşit să obţinem o astfel de victorie. Unităţile sanitare împotriva cărora am câştigat procesele vor avea dreptul să facă recurs, dar dacă instanţele superioare nu ne vor da câştig de cauză suntem hotărâţi să ajungem şi la instanţele din străinătate pentru a ne câştiga drepturile care ni se cuvin", ne-a spus Daniela Clătinici, liderul Sindicatului Sanitas Vaslui.

În cazul a peste 100 de angajaţi de la Spitalul de Copii din Bârlad şi de la Spitalul din Tutova, judecătorii vasluieni au decis să nu le dea câştig de cauză sindicaliştii. "Decizia este paradoxală, pentru că noi am clădit cazul în aceeaşi modalitate ca şi pentru cele patru spitale cu care am ieşit învingători. Singura diferenţă că a fost alt complex de judecată care a dat verdictul", a mai spus Daniela Clătinici.

Spitalele vor face recurs

Reprezentanţii celor patru spitale care au pierdut procesul împotriva Sanitas Vaslui spun că legea îi obligă să facă recurs la decizia instanţei. "Probabil vom organiza o întâlnire cu ceilalţi manageri pentru a ne sfătui cum vom proceda în continuare. Noi nu avem nicio vină în ceea ce priveşte reducerea salariilor căci nu am făcut altceva decât să respectăm legea", ne-a declarat Lucia Rotaru Ciupilan, managerul spitalului din Huşi.

"Legea ne obligă să facem recurs în acest caz. Dacă sindicaliştii vor câştiga şi la instanţele superioare rămâne de văzut de unde vom scoate bani pentru a plăti restanţele băneşti", ne-a spus şi Viorel Petcu, managerul Spitaluidin Bârlad.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite