Vaslui: Simpozion internaţional la Şcoala 3

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Şcolii nr. 3 „Constantin Parfene" din Vaslui au organizat sâmbătă un simpozion la care au participat 150 de profesori din tot judeţul.

Intitulat „Educaţia de calitate - o preocupare a şcolilor de astăzi", evenimentul a avut ca scop prezentarea celor mai bune metode pe care dascălii trebuie să le folosească atunci când sunt în faţa elevilor.

Activitatea a început cu un moment artistic susţinut de către elevii şcolii vasluiene. Tot elevii au fost cei care au realizat o expoziție Eco din produse realizate cu materiale refolosibile.

 A urmat apoi un maraton educaţional în care profesorii participanţi au prezentat, pe rând, metodele de pedagogie pe care le folosesc.

Materiale trimise de profesori străini

„La acest simpozion au fost abordate teme de larg interes pentru toate categoriile de profesori, de la cei care predau în învăţământul preşcolar, până la cei din ciclul liceal", ne-a spus Nastica Olaru, organizator.

La acelaşi eveniment organizatorii au lansat şi cartea „Şcoala românească în context european", în care se găsesc şi materiale primite de la profesori din patru ţări europene cu care unitatea vasluiană a colaborează în diferite proiecte europene.  E vorba de dascăli din Italia, Spania, Turcia şi Polonia.

„Educaţia de calitate este şi va fi o preocupare a şcolii de azi, dar şi de mâine, iar pentru dascălii Școlii Nr. 3, „Constantin Parfene" cu atât mai mult cu cât au avut multe de învățat de la colegii care au răspuns invitației de a participa la cea de-a patra ediție a acestui amplu simpozion internațional", a mai spus nastica Olaru.

La simpozion au participat şi oficialităţi vasluiene sau persoane de cultură din judeţ.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite