Vaslui: Rezultatele parţiale la evaluarea naţională sunt dezastruoase: Patru din zece elevi au picat la matematică!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După primele două probe scrise din cadrul evaluarii naţionale reiese o realitatea dureroasă: de la an la an elevii din judeţul Vaslui sunt mai slabi.

Cei 5.500 de elevi din judeţul Vaslui care participă anul acesta la evaluarea naţională au obţinut rezultate foarte slabe. Potrivit unor rezultate parţiale, oferite de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, procentul de promovabilitatea la limba română şi la matematică, sunt mai slabe decât în anii precedenţi. La română, de exemplu, procentul de promovabilitatea de anul acesta este de 82%, cu patru procente mai mic decât cel de anul trecut. În ceea ce priveşte matematica, materie de care majoritatea elevilor le-a fost teamă, rezultatele sunt şi mai slabe. Patru din zece elevi nu au reuşit să obţină măcar nota 5, în condiţiile în care anul trecut promovabilitatea la această materie a fost de aproape 80%.

De remarcat că la ambele materii cele mai multe note de trecere sunt între 6 şi 7. La limba română au fost 14 elevi care au obţinut nota maximă, în timp ce la matematică, 69.

Procentele de promovabilitatea prezentate s-ar mai putea schimba după rezolvarea contestaţiilor.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite