Vaslui: Șeful Postului de Poliție din Lunca Banului, protejat de subalterni după ce a comis un accident de circulație

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Latu, șeful Postului de Poliție din localitatea Lunca Banului, este anchetat de procurori după ce a încercat să mușamalizeze provocarea unui accident de circulație, din cauză că era sub influeanța băuturilor alcoolice.

Accidentul rutier a avut loc vinerea trecută, în comuna Stănilești. Atunci, conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui a declarat că, vinovat de producerea incidentului, se face agentul Irinel Condurache, subalternul lui Marius Latu.

Martorii susțin, însă, varianta lui Victor Antohi, șoferul din mașina implicată în accident. Acesta povestește că s-a angajat corespunzător în depășirea unei căruțe, iar mașina Poliției a intrat în autoturismul pe care îl conducea, deși semnalizase manevra de depășire. Mai mult, și cei care se aflau în căruță spun că șeful de post era la volan în momentul impactului. Din fericire, conducătorul auto din mașina tamponată de autoturimul poliției a suferit răni ușoare. (Află de aici varianta inițială a accidentului)

Marius Latu era băut

Șeful Postului de Poliție din Lunca Banului a recunoscut, chiar și în fața colegilor de la rutieră, că se afla sub influența băuturilor alcoolice. Potrivit declarației pe care a dat-o imediat după accident, acesta a spus că era în timpul liber și că, în momentul producerii incidentului, se afla acasă la o petrecere. În realitate, cei care au asistat la accident spun că Marus Latu era cel care conducea mașina poliției și, ca să scape basma curată, și-a chemat subalternul pe care l-a pus să declare că el era la volan, ceea ce înseamnă că era în timpul serviciului.

IPJ Vaslui a demarat o anchetă

Dacă inițial, conducerea IPJ Vaslui l-a scos vinovat pe ajutorul șefului de post, în acest moment ancheta s-a mutat către acesta din urmă. Mai mult, cazul a intrat și în atenția Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite