Vaslui: Haine second hand pentru sărbătorile de Paști

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasluienii se îndreaptă spre magazinele de articole vestimentare la mâna a doua pentru a-şi înnoi garderoba pentru sărbătorile pascale. Reprezentanţii magazinelor second-hand susţin că profitul le-a crescut cu 50% în această perioadă premergătoare Paştelui.

Vânzarea hainelor la mâna a doua a devenit o afacere foarte profitabilă în judeţul Vaslui. Cel puţin dacă e să ne luăm după numărul mare de buticuri de acest gen şi de sutele de vasluieni care le trec pragul în fiecare zi.

Vasluienii susţin că se înghesuiesc pentru a-şi cumpăra haine second-hand, din cauza preţurilor inabordabile practicate de magazinele vestimentare.

Profitul a crescut cu 50%

„De multe ori mi s-a întâmplat să găsesc şi haine cu etichetă, noi, în magazinele second-hand. Ştiu că e umilitor, dar nu avem ce face în condiţiile în care preţurile din magazinele de haine sunt atât de mari. Acum, de Paşte, mi-am luat şi eu, i-am luat şi soţului o ţinută completă. În total, ne-a costat mai puţin de 100 de lei, dacă am fi luat haine noi ne costa, probabil, de cinci ori mai mult", ne-a spus Ioana Clipa, vasluiancă.

Şi pentru că afacerea merge brici, şi alţi agenţi economici s-au gândit să profite de acest lucru. În Bârlad, de exemplu, alte două magazine de acest gen au mai apărut în această perioadă.

Vânzătorii spun că în această perioadă premergătoare Paştelui şi câştigurile au crescut considerabil, datorită numărului mare de clienţi.

„Faţă de acum o lună, în această perioadă vindem cu 50% mai multă marfă. În ianuarie, de exemplu, luăm cam 1.500 de lei pe zi. Acum sunt zile în care vânzările ajung şi la 2.500 de lei. La fel se întâmplă de fiecare dată în perioada sărbătorilor, dar parcă anul acesta ne merge mai bine ca niciodată", ne-a spus Roberta Enache, vânzătoare într-un magazin second-hand.

Hainele noi rămân pe rafturi

Creşterea profitului din buticurile de haine la mâna a doua are efect invers proporţional pentru cele care vând haine noi. Spre deosebire de anii din urmă, cei care vând în magazinele vestimentare se plâng din numărul din ce în ce mai mare de clienţi care le trec pragul.

„Am mai lăsat din preţ pentru a atrage clienţii, însă, se pare că această măsură a rămas fără efect. Mă aşteptam ca acum, în apropierea Paştelui să crească numărul clienţilor. N-a fost să fie aşa, însă", se plânge o vânzătoare de la un magazin de articole vestimentare din Bârlad.

10 lei, acesta e preţul minim luat pe un kilogram de haine la mâna a doua.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite