Vaslui: Contrabandiști reținuți cu focuri de armă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii de frontieră vasluieni au folosit armamentul din dotare pentru a prinde un grup de contrabandiști de țigări din Republica Moldova.

Grupul de contrabandiști, format din cinci băbați, au încercat să introducă țigările în România în această dimineață. Polițiștii de frontieră vasluieni i-au decoperit pe cei cinci cu ajutorul aparaturii de termoviziune, în apropierea râului Prut.

Pentru reținerea persoanelor implicate, polițiștii au folosit armamentul din dotare, executând 4 focuri de avertisment în plan vertical. Oamenii legii nu au reușit să prindă decât pe doi dintre aceștia, restul întorcându-se pe malul celălalt traversând înot râul Prut.

Asupra celor doi au fost găsite 9 colete care conțineau peste 15.000 de pachete de țigări de proveniență Republica Moldova. Totodată, polițiștii de frontieră vasluieni au informat și autoritățile basarabene.

image

Contrabandiștii ascundeau țigările în saci de plastic

„Celor două persoane le-au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat, contrabandă și deținere de țigări fără acte peste limita a 10.000 de țigarete. Ele au fost prezentate parchetului de pe lângă Judecătoria Huși cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile", ne-a declarat Irina Mirică-Gheucă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite