Vaslui: Bebeluș de o lună, mort în condiții suspecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bebeluș din Vaslui, născut în urmă cu o lună, a fost găsit mort, în această dimineață, de către părinții săi.

Tatăl micuțului a sunat la ambulanță la câteva minute după ce soția sa îl alăptase. El a observat că bebelușul era vânăt pe o parte a feței și că acesta nu mai respiră. „Când a ajuns la fața locului, medicul de pe ambulanță nu a făcut altceva decât să constate decesul. Acesta a anunțat Poliția și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), deoarece condițiile în care trăiește familia respectivă sunt inumane", ne-a declarat Ana Maria Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță al Județelui (SAJ) Vaslui.

„Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) a fost sesizat de către medicul de pe ambulanță , de aceea s-a dispus efectuarea necropsiei pentru a afla cauzele exacte ale decesului", a precizat și Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Familia respectivă mai are un copil în vârstă de 1 an și 3 luni. Ea locuiește pe strada Libertății, în municipiul Vaslui, într-o zonă în care populația predominantă este de etnie rromă. Vecinii spun despre aceștia că trăiesc într-o casă dărăpănată, într-o mizerie de nedescris. „În urma sesizării primite în această dimineață vom efectua o anchetă. Rezultatele acesteia, dar și cele ale necropsiei, vor stabili dacă părinții vor fi decăzuți din drepturi și pentru cel de-al doilea copil", a spus Irina Câmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite