Vaslui: Un copil opărit la mâini a fost transportat cu elicopterul la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băiețelul, în vârstă de 9 ani, s-a opărit cu apă fierbinte la o mână în urmă cu 5 zile, însă familia sa a apelat la ajutorul medicilor abia ieri.

Copilul făcea parte dintr-o familie de rromi din Dărmănești, județul Bacău, care umbla cu cortul dintr-o localitate în alta. Micuțul le-a povestit medicilor că, în urmă cu 5 zile, a căzut cu mâna într-o oală cu apă fierbinte. În tot acest timp, părinții săi nu au făcut mai nimic, însă ieri, când au văzut că starea lui se înrăutățește, și-au făcut curaj și l-au dus la Spitalul Județean de Urgență din Vaslui. Medicii de aici au decis ca el să fie transportat la o clinică de specialitate din Iași.

„Băiatul prezenta arsuri de gradele II și III la nivelul mâinii, dar avea și o boală diareică veche de câteva zile. S-a decis transferul lui la Iași, el fiind diagnosticat cu șoc toxico-septic și insuficiență renală acută", ne-a declarat Ana Maria Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Vaslui.

Reprezentanții Direcției generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui s-au autosesizat și a demarat o anchetă în acest caz pentru a vedea care sunt condițiile în care trăiește copilul.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite