VIDEO Au încercat să introducă ilegal în ţară peste 10.000 de pachete de ţigări de contrabandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei  de Frontieră (SPF)  Huşi au surprins patru persoane care încercau să introducă în ţară, cu ajutorul unei bărci pneumatice, aproximativ 10.800 pachete de ţigări de provenienţă din Republica Moldova.

Poliţiştii de frontieră vasluieni i-au prins pe contrabandişti acum două seri cu ajutorul aparaturii de termoviziune. Cele patru persoane se aflau în dreptul localităţii Ghermăneşti şi au dat de bănuit după ce au făcut mai multe drumuri de la râul Prut la şosea.

Având suspiciuni că cele patru persoane desfăşoară activităţi de contrabandă la, s-a încercat interceptarea acestora, moment în care acestea s-au speriat şi, profitând de întuneric şi de vegetaţia bogată din zonă, au trecut Prutul înot şi s-au făcut nevăzuţi în vegetaţia de pe malul moldovenesc al râului. Cu ocazia cercetării la faţa locului au fost descoperite aproximativ 10.800 pachete de ţigări de provenienţă din Republica Moldova, ambalate în 11 colete voluminoase. Coletele erau învelite în saci de rafie prevăzuţi cu mânere pentru transport într-o  barcă de cauciuc lăsată în derivă.

„Poliţiştii de frontieră vasluieni au anunţat cu operativitate autorităţile de graniţă vecine despre eveniment, în vederea cercetării acestuia în comun pentru identificarea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârşită şi a tuturor persoanelor implicate. Autorităţile vecine au identificat un cerc de suspecţi, faţă de care se efectuează cercetări", ne-a declarat Irina Mirică Gheucă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Vaslui.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare 46.400 de lei, a fost confiscată de poliţiştii de frontieră vasluieni şi introdusă în camera de corp delict a I.J.P.F. Vaslui.

 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite