VASLUI: Prefectul susţine că nu vom avea inundaţii şi „situaţia este sub control“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a spus că toate instituţiile cu competenţe în situaţii de urgenţă sunt în stare de alertă, pregătite să intervină în orice moment dacă situaţia o impune

Levente Csaba Szekely, prefectul judeţului Vaslui, a convocat comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă, pentru a pune la punct planul de intervenţii şi măsurile ce trebuie luate în cazul în care judeţul va fi afectat de ploi şi inundaţii. Szekely a precizat totodată că până la această oră nu au fost semnalate probleme şi şi-a exprimat speranţa că Vasluiul va fi ferit de inundaţii.

Citiţi şi: Stare de alertă în Delta Dunării

„Situaţia este sub control şi sper să nu fie probleme. Pe râurile Bârlad şi Elan debitele au crescut, însă acestea vor fi preluate de lacurile de acumulare care au un grad de umplere scăzut", a spus Szekely.

Prefectul a mai adăugat că nici pe râul Prut nu sunt anunţate probleme, deşi  dimineaţă, în aval de Stânca Costeşti, Prutul avea un debit de 179 metri cubi pe secundă. „Ţinând cont că de afluentul Jijia, debitul va creşte la 420 metri cubi pe secundă, iar în sectorul Drânceni, pe raza judeţului, Prutul va atinge un debit de 436 etri cubi pe secundă, ceea ce înseamnă că apele vor ci cu aproximativ zece centimetri sub cota de inundaţie", a încheiat Levente Csaba Szekey.

La nivelul judeţului Vasluia fost instituit cod portocaliu de ploi şi inundaţii,  care a intrat în vigoare astzăzi la ora 12.00 şi expiră mâine, la aceeaşi oră. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în intervalul menţionat, judeţele Vaslui, Iaşi şi Bacău, cantităţile de apă pot depăşi local 60 -70 l/mp în 24 de ore. 

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite