VASLUI: Mandat de arestare pentru „medicul“ care înşela oamenii prin telefon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Zelaru (37 ani) a fost prezentat în faţa instanţei de judecată, pe numele său fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 zile, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. 

Potrivit anchetatorilor, vineri, reprezentanţii unei societăţi comerciale din Vaslui au fost contactaţi telefonic de Zelaru, care s-a recomandat ca fiind un doctor din municipiul Târgu Mureş. El le-a spus administratorilor firei că la spitalul la care lucrează a decedat un minor din municipiul Vaslui, iar familia trebuie ajutată pentru a putea transporta copilul în localitatea de domiciliu. Sorin Zelaru a precizat că suma necesară efectuării transportului ar fi de 550 lei. 

CITIŢI ŞI: Exclusiv : Nu vă lăsaţi înşelaţi

„Având în vedere faptul că reprezentanţii societăţii în cauză au fost de acord să ajute familia micuţului, într-o altă convorbire telefonică a fost stabilită modalitatea de predare-primire a sumei de 200 lei. Aşa-zisul doctor a afirmat că va trimite la sediul firmei un reprezentant al familiei pentru a ridica banii, stabilind şi o oră de întâlnire. Patronul societăţii în cauză a anunţat poliţiştii despre faptul că are o suspiciune cu privire la veridicitatea cazului prezentat de doctorul respectiv. Astfel, la ora stabilită, bărbatul s-a prezentat pentru a ridica banii promişi, moment în care au intervenit şi poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale. Din verificările efectuate, atât pe raza municipiului Vaslui, cât şi la clinica din municipiul Târgu Mureş, poliţiştii au stabilit că cele relatate privind cazul un copil decedat într-o unitate spitalicească din municipiul Târgu Mureş, nu se confirmă", a spus Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Pentru această  faptă, Codul Penal prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 15 ani. 

În cazul în care există şi alte persoane care au fost înşelate folosindu-se acelaşi mod de operare, se pot prezenta la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui sau pot contacta poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale la numărul de telefon 0235/303159.  

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite