VASLUI: Cioban omorât în bătaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costică Luca (76 ani) a murit la sfârşitul săptămânii trecute, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, unde era internat de mai bine de două săptămâni.

Agresiunea a avut loc la începutul lunii iunie, în localitatea vasluiană Focşasca. Din primele cercetări efectuate până la această oră, s-a stabilit că totul a pornit de la o dispută dintre Costică Luca şi Ioan Enache, ambii revendicând o bucată de teren, pe care primul se afla cu oile la păscut. Cearta dintre cei doi a degenarat, iar de la înjurături până la primele lovituri nu a fost decât un pas. Încăierarea s-a transformat rapit într-o bătaie generală, după ce în ajutorul celor doi au venit şi rudele. Costică Luca a benificiat de sprijinul nurorii, fiului şi unui nepot, în timp ce Ioan Enache a fost susţinut de cei doi fii ai săi, Mihai şi Sorin. Cel mai „şifonat" a ieşit Costică Luca, acesta suferind mai multe traumatisme cranio-cerbrale. Bătrânul a fost internat la spital în stare gravă miercuri, 2 iunie, iar vinerea trecută a murit, în ciuda efortului depus de medici pentru a-i salva viaţa.

Cercetările sunt efectuate sub coordonarea procurorului criminalist, iar în funcţie de rezultatul necropsiei se va face şi încadrarea juridică a faptei", a spus Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Dacă medicii legişti stabilesc că bătrânul a murit din cauza loviturilor primite, Ioan Enache şi cei doi fii ai săi ar putea fi acuzaţi de omor şi riscă să petreacă până la 15 ani după gratii.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite