UPDATE: Bărbat găsit împușcat la marginea pădurii, după o partidă de vânătoare [VIDEO]

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii investighează daca bărbatul s-a împușcat singur sau daca a fost victima neatenției unui coleg de vânătoare.

14.30 Polițiștii nu au reușit încă să afle cu cine mai era Costică Smău la vânătoare. Acesta este pădurar în comuna Rafaila și surse din Poliție spun că vânătoarea de ieri a fost organizată ilegal. Printr-un comunicat trimis de IPJ Vaslui această variantă nu este confirmată.

  În ziua de 15.08.2010, orele 17.48 , am fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112, despre faptul că S. Constantin, de 34 ani, din comuna Rafaila, judeţul Vaslui a fost preluat de un elicopter al S.M.U.R.D. şi transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă Iaşi, prezentând o plagă împuşcată în partea dorsală.Din primele verificări efectuate de poliţişti a rezultat faptul că în data de 15.08.2010, S. Constantin a participat împreună cu mai multe persoane la o vânătoare în apropierea satului Rafaila, ocazie cu care au găsit un dispozitiv improvizat tip armă, care s-a declanşat accidental. S. CONSTANTIN este pădurar silvic în cadrul Ocolului Silvic Băceşti, cantonul nr. 4 Rafaila al Direcţiei Silvice Vaslui.În prezent, bărbatul se află internat la o unitatea spitalicească din municipiul Iaşi cu diagnosticul „plagă împuşcată paravertebral stâng" starea acestuia fiind stabilă.În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc accidentul de vânătoare, a legalităţii organizării acesteia precum şi a identificării persoanelor implicate în acest eveniment, iar în funcţie de rezultat se va face încadrarea juridică a faptei", se precizează în comunicat.

Dimineață: O partidă de vânătoare s-a încheiat dramatic pentru un bărbat din Negrești. Costică Smău, de 34 de ani, a fost găsit aseară împușcat în torace de către medicii de pe ambulanță. Apelul către 112 a fost făcut chiar de victimă, care se afla la pădurea din Rafaila. În momentul în care ambulanțierii au încercat să poziția exactă a bărbatului, apelantul a închis telefonul.

După mai bine de o oră de căutări, bărbatul a fost găsit la marginea pădurii și dus în Negrești. De acolo elicopterul SMURD l-a luat și l-a transportat la Iași. „Bărbatul a fost găsit cu plagă împușcată toracică și transpirații reci. A fost transportat cu elicopterul în jurul orei 19.30 de pe terenul de fotbal al unei școli din Negrești", ne-a spus Doina Spiru, purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță.

Poliția a intrat pe fir

Polițiștii de la Negrești au plecat astăzi la Iași pentru a afla circumstanțele în care a avut loc accidentul. Nu se știe încă dacă a fost o autoaccidentare sau dacă victima a fost împușcată de un coleg de vânătoare. „Nu avem încă foarte multe detalii. Cazul este în cercetare și în cursul zile de astăzi vom afla exact ce s-a întâmplat acolo", ne-a spus Loredana David, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite