Vaslui: Copilăria Mădălinei a fost furată de boală. Ajutați-ne să i-o redăm!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mădălina Vasilache are numai 11 ani, însă boala a forţat-o să renunţe înainte de vreme la copilărie. Micuţa din localitatea vasluiană Zorleni suferă de o afecţiune rară a inimii.

Nimic nu poate fi mai cumplit pentru un copil de 11 anişori decât neputinţa de a te zbengui cu ceilalţi copii, de teamă ca inima ar putea să-ţi stea în orice clipă. Boala a risipit de pe chipul Mădălinei şi ultima fărâmă de zâmbet şi a forţat-o să se maturizeze mult prea devreme. Fetiţa a fost diagnosticată încă de la naştere cu o malformaţie foarte gravă la inimă, boala Ebstein în formă severă. Mai exact, micuţa are două găuri mici în inimă ce îi pun viaţa în pericol în orice clipă. Medicii i-au interzis să stea în soare, să facă efort sau chiar să se supere. „Aş vrea şi eu să mă joc cu ceilalţi copii, dar nu am voie. Mai mult stau şi mă uit la ei cum se distrează. Visez în fiecare zi să fug pe afară lângă dânşii", a spus Mădălina.

Pentru a ţine boala în frâu, părinţii îi dau fetei câte trei pastiluţe în fiecare zi. Medicamentele costă însă 100 de lei în fiecare lună, o avere pentru familia Vasilache.

Banii se duc pe drumul la doctor

Pe Mădălina am găsit-o în comuna Zorleni, de lângă Bârlad. Fetiţa mai are doi fraţi mai mici, Vlăduţ (5 ani) şi Andreea (9 ani). Părinţii lor se ocupă doar cu munca pământului şi spun că ar face orice pentru a o face pe Mădălina sănătoasă. Nu trăiesc decât din alocaţiile celor mici şi din venitul de asistent personal pe care îl primeşte mama. Toată suma nu depăşeşte 800 de lei lunar, din care trebuie hrănite cinci suflete. Mare parte din bani se duc însă pe consultaţiile şi medicaţia copilei bolnave.

image

„Suntem nevoiţi să mergem periodic la Târgu Mureş, pentru a vedea cum evoluează boala. Aceste drumuri periodice ne «ard» la buzunare serios, însă nu avem ce face", ne-a spus Mihaela Vasilache, mama fetiţei. Speranţa Mădălinei pentru este o intervenţie chirurgicală pe cord. Varianta transplantului a fost refuzată de doctori pentru că micuţa nu are vârsta necesară. Operaţia nu poate fi efectuată decât în străinătate, iar costurile acesteia nu pot fi acoperite de părinţi.

Citește în CLICK! cum o poți ajuta pe Mădălina

„Am înţeles că intervenţia ar putea fi făcută la o clinică din Germania. Nu am luat încă legătura cu ei pentru că noi de abia avem bani pentru a ţine boala fetiţei în frâu", a mai spus mama Mădălinei

DACĂ VREI SĂ O AJUȚI PE MĂDĂLINĂ, IA LEGĂTURA CU NOI LA ADRESA DE E-MAL VASLUI@ADEVARUL.RO ȘI REPORTERII NOȘTRI VĂ VOR PUNE ÎN CONTACT CU FAMILIA MĂDĂLINEI.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite