Vaslui: Consilier județean putret de bogat, dator vândut la întreţinere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza unei datorii la întreţinere de aproape 4.000 de lei, Dumitru V. Marin şi-a ridicat în cap locatarii din blocul 92. Consilierul spune că restanţele nu îi aparţin, ci sunt ale vecinilor. Oamenii se plâng că liftul şi interfonul nu mai funcţionează pentru că asociaţia nu are bani.    

În ciuda unei averi impresionante, consilierul judeţean Dumitru V. Marin este în capul listei datornicilor la Asociaţia de Locatari Est Superior. Declaraţia sa de avere, care i-ar putea face invidioşi pe mulţi vasluieni, amplifică indignarea locatarilor de la blocul 92. Dacă în cazul celor mai mulţi debitori se pune problema veniturilor extrem de mici, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre Dumitru V. Marin, care are şi cea mai mare datorie, de aproape 4.000 de lei.

Bani cu ţârâita pentru a evita justiţia

„Nici nu vreau să aud de domnul Marin. Eu şi cu soţul, bătrâni şi bolnavi, ne chinuim din nişte pensii mizere să fim la zi cu datoriile. Sunt mulţi vecini care chiar nu au bani, iar pe ei îi înţeleg, dar pe domnul Marin nu“, ne-a spus Sofia Prepeliţă, pensionară.

În plus, se pare că în locuinţa acestuia locuiesc trei chiriaşe. „Nu doar datoriile domnului Marin ne irită, ci şi faptul că are 3 fete în gazdă care fac în fiecare seară gălăgie. Se pare că nu avem cu cine vorbi“, s-a mai plâns un locatar al blocului. Dumitru V. Marin apelează la acelaşi tertip pe care îl folosesc locatarii copleşiţi de datorii. De fiecare dată când primeşte somaţii, dă bani cu ţârâita ca să nu ajungă în instanţă. „A fost somat. Cum în termen de 15 zile el trebuie să dea un răspuns, vine şi mai dă câte 100 sau 200 de lei şi o lungeşte. Oricum, în cel mai scurt timp datornicii vor fi obligaţi de o firmă de recuperare să-şi achite restanţele“, ne-a declarat Viorel Iacob, administratorul asociaţiei.

„Să se spele pe cap cu ele!“ 

Potrivit declaraţiei sale de avere, consilierul judeţean Dumitru V. Marin are bijuterii de peste 5.000 de euro, trei parcele de pământ şi patru apartamente pe care le-a cumpărat. Mai mult decât atât, în anul 2008, Marin şi-a depozitat 73.000 de euro la bancă. Anul trecut, consilierul şi soţia sa au declarat venituri de 52.500 de lei, din aceştia 10.000 de lei fiind din închirierea temporară a apartamentului din blocul 92. Alţi 6.000 de lei au venit din dobânzi. Consilierul susţine că a fost încărcat de vecini cu datoria-record. „Recunosc, poate am 100-200 de lei datorii. Dacă la avizier apar 4.000, să se spele pe cap cu ele. Când am deschis televiziunea în apartament, ei au înţeles că le voi prelua eu toate restanţele, ceea ce nu este adevărat“, a declarat Dumitru V. Marin.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite