Utilajele au înţepenit pe şantierele din Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii firmelor angajate la modernizarea Vasluiului refuză să mai lucreze din cauză că n-au fost plătiţi
Muncitorii firmelor angajate la modernizarea Vasluiului refuză să mai lucreze din cauză că n-au fost plătiţi

Ministerul Mediului n-a asigurat partea de finanţare necesară pentru reabilitarea sistemului de canalizare din oraş, motiv pentru care firmele de construcţii s-au retras lăsând municipiul plin de şanţuri

Zecile de tranşee din municipiul Vaslui au fost părăsite de două săptămâni, iar autorităţile nu ştiu să spună când vor mai fi acoperite. Şanţurile au fost făcute cu ocazia lucrărilor de asfaltare ale străzilor din oraş şi au rămas neacoperite din cauză că Ministerul Mediului n-a asigurat banii pentru finanţarea proiectului de reabilitare şi modernizare a reţelei de apă-canal din municipiul Vaslui.


Pasibili de amenzi de sute de mii de euro


Astfel, cel mai important proiect cu finanţare europeană în infrastructura Vasluiului se poate în transforma în cel mai mare coşmar pentru autorităţile locale. Şefii Primăriei se tem că nu vor putea respecta termenele de finalizare ale lucrărilor şi, astfel, sunt pasibili de penalizări de ordinul sutelor de mii de euro din partea Uniunii Europene.


„Toate străzile care au fost sparte în vederea reabilitării vor rămâne aşa cel puţin până în primăvară pentru că nu putem turna asfalt în zonele în care n-au fost înlocuite conductele de apă. Proiectul de reabilitarea şi modernizare a reţelei de apă-canal, în valoare de 37 milioane euro, este finanţat în proporţie de 75% de Ministerul Mediului. Ministerul nu şi-a respectat partea de finanţarea, astfel că lucrările au fost sistate de constructori din cauză că nu şi-au primit banii. Din acest motiv, nici noi nu putem continua lucrările de asfaltare“, a explicat primarul Vasile Pavăl. Edilul a subliniat că această problemă şi-ar putea găsi o rezolvare abia în momentul în care proiectul de reabilitare va fi trecut pe finanţare europeană.

„Avem finalizate studiile de fezabilitate pentru trecerea proiectului pe finanţarea Programului Operaţional Sectorial Mediu, dar acest lucru va mai dura ceva vreme. Sperăm ca cel mai târziu în luna februarie să fie realizat acest transfer, iar din primăvară să reluăm lucrările“, a încheiat Pavăl.

Vasluiul, modernizat cu 25 milioane euro


Programul de refacere a infrastructurii Vasluiului este compus din cinci proiecte, toate finanţate cu bani europeni. Acestea prevăd asfaltarea a 15 străzi, reabilitarea zonei pietonale şi a iluminatului arhitectural, extinderea infrastructurii de transport public, modernizarea punctelor termice Gară 2 şi Ştefan cel Mare şi amplasarea unor camere de supraveghere pe principala stradă a oraşului. Contractul de finanţare are o valoare totală de aproximativ 25 de milioane de euro.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite