“Un zâmbet de Crăciun” pentru copiii cu probleme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grupul coluntarilor şi a copiilor implicaţi în proiect
Grupul coluntarilor şi a copiilor implicaţi în proiect

O mână de voluntari bârlădeni au efectuat în acest weekend activităţi pentru ajutorarea copiilor cu handicap din Bârlad

14 tineri, cu vârste între 16 şi 22 de ani, de la Asociaţia Myosotis, au demarat, în colaborare cu Fundaţia "Dinu Patriciu", proiectul "Un zâmbet de Crăciun". Cu ajutorul voluntarilor, 20 de copii cu dizabilităţi din Bârlad au meşterit cadouri ce au fost oferite la 25 de copii ce provin din familiile sărace din comuna Alexandru Vlahuţă.

 Fundaţia "Dinu Patriciu" a finanţat proiectul

"Ne-am propus să-i tratăm pe copii ca fiind aleşii lui Moş Crăciun. Ei au avut sarcina să să confecţioneze cadouri pentru copiii săraci, tocmai în atelierul său de jucării. Cred că activitatea reprezintă un exemplu pentru cei din jur, dar şi un ajutor pentru grupul ţintă, pentru că au avut posibilitatea să-şi dezvolte anumite abilităţi", ne-a spus Dan Gîlea, coordonatorul proiectului.

Duminică, micuţii din comuna Alexandru Vlahuţă au cântat colinde pentru copiii cu handicap implicaţi în proiect. Cu ajutorul Fundaţiei "Dinu Patriciu", care a sponsorizat proiectul, prichindeii au primit dulciuri, dar şi produse artizanale confecţionate de copiii cu handicap.

Un proiect similar, organizat tot de tinerii voluntari din Bârlad, s-a desfăşurat şi anul trecut. "Mă bucur că am reuşit şi anul acesta să oferim şi să primim zâmbete din partea acestor copii deosebiţi şi îmi doresc să rămână cu amintirea unor momente speciale, trăite în spiritul sărbătorilor de iarna", ne-a spus Dragoş Popa, un alt voluntar.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite