Un vasluian face carieră în Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Avramia a plecat în urmă cu trei ani în Anglia
Victor Avramia a plecat în urmă cu trei ani în Anglia

La doar 25 de ani, Victor Avramia se poate lăuda cu o afacere de succes în Marea Britanie. Tânărul, originar din Vaslui, s-a alăturat și el miilor de exemple de români care au ales să părăsească locurile de baștină pentru a-și încerca norocul în alte țări.

Victor Avramia este unul dintre miile de români care s-a săturat de ceea ce îi oferă propria țară și a decis să își încerce norocul peste hotare. Povestea lui a început în urmă cu 3 ani, atunci când era student în primul an de facultate. Deoarece nu mai avea bani să își continuie studiile, Victor s-a hotărât, de comun acord cu părinții, că e mai bine să plece la muncă în străinătate. Așa se face că, împreună cu cel mai bun prieten al său, au luat drumul Angliei, către un alt amic ce le-a promis că îi va ajuta acolo. Au plecat la drum cu doar 700 de lire, bani împrumutați de mama sa, cu speranța că își va putea asigura un viitor.

A dansat pe bani

Odată ajuns în aeroportul din Luton, au început și ghinioanele pentru Victor. Amicul din Londra a uitat de el și de bunul său prieten, și așa se face că cei doi au ajuns să stea la mila altora. S-au urcat în primul autobuz ieșit în cale și au ajuns la Londra. A locuit cu chirie pe la alți români pe care nu îi cunoștea și a muncit cu ziua la bucătărie prin diverse baruri și restaurante.

Victor a dansat pe bani la petreceri private

"Norocul meu a venit de la un Pub din Londra, care mi-a oferit primul loc de muncă. Eram disperați, deoarece nu mai aveam bani de mâncare. Așa am ajuns să spăl vase, după care să ajung ajutor de bucătar", își amintește Victor. Unul din hobby-urile sale, dansul, l-a ajutat să pună bani deoparte. Pe lângă slujbele din bucătărie, Victor dansa pe la petreceri private de prin cluburi alături de alți tineri pentru a câștiga niște bani. A strâns câteva mii de lire și și-a cumpărat un laptop, pentru că era un împătimit al calculatoarelor.

Și-a descis propria firmă

După doi ani, timp în care a făcut o pauză de 3 luni petrecute acasă alături de familie, Victor a plecat din nou în Anglia, de această dată pe cont propriu. Deoarece se pricepea la web design, el s-a hotărât să își deschidă propria firmă. "Împreună cu un prieten din Alba Iulia, cu banii care îi aveam strânși, adică 25.000 de lire, am decis să pun bazele propriei afaceri. Așa s-a născut, acum 4 luni,  LEADER PRINT, firma mea de producție publicitară", mai spune vasluianul.

image

Între timp, seriozitatea și capacitatea sa managerială, în ciuda vârstei destul de fragede, a făcut ca afacerea să crească de la o lună la alta. Practic, cu fiecare zi, numărul comenzilor a început să crească, iar clienții să se numere dintre cei mai renumiți, printre care putem aminti primăria din Red Bridge. "Dacă în prima lună nu aveam mai mult de 10 comenzi, după 4 luni pot să spun că abia mai facem față. Sunt peste 200 de comenzi pe lună și mă gândesc tot mai serios să mă extind și să mai angajez oameni", a mai spus Victor.

Victor alături de Thomas Chan, primarul din Red Bridge

Victor alături de Thomas Chan, primarul din Red Bridge

Citat: "Nu mai vin în România decât ca turist. Din păcate, țara mea nu îmi oferă posibilitățile pe care mi le-au oferit britanicii"- Victor Avramia

 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite