EXCLUSIV: Un reputat doctor bârlădean are proprietate în ghetou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul director al spitalului bârlădean, Cătălin Angheluță și-a cumpărat locuința din blocul G1 imediat după revoluție, cu 10.000 de lei. Nu a locuit niciodată acolo.

Primăria va muta rromii ce au distrus imobilul, în locuințe sociale construite la marginea orașului. Nu va putea pune lacătul pe bloc până nu va despăgubi cele cinci persoane care au acte pentru garsonierele de acolo.

 Pe lângă doctorul ORL-ist Cătălin Angheluță, la blocul G1 de pe strada Vasile Pârvan mai sunt nouă proprietari. Cinci dintre aceștia, toți de etnie rromă, au acceptat să renunțe la proprietate după ce municipalitatea le-a promis că îi va muta în locuințe noi. Ceilalți nu locuiesc sau nu au locuit niciodată acolo, dar au acte de proprietate, așa că autoritățile vor fi nevoite să-i despăgubească pentru a pune lacătul pe bloc.

„După ce vom muta familiile de acolo va trebui să încuiem imobilul pentru că altfel riscăm să să se populeze din nou", a declarat de mai multe ori primarul Bârladului Constantin Constantinescu.

 Așteaptă să fie despăgubit

Cătălin Angheluță spune că nu a primit încă nicio sumă oficială pentru a renunța la proprietate, dar e dispus să negocieze. „Aștept o ofertă concretă din partea primăriei pentru că până acum nu a vorbit nimeni cu mine oficial. Sunt sigur că o să rezolvăm situația pe cale amiabilă", ne-a spus Angheluță

Surse neoficiale din primărie spun că municipalitatea intenționează să-i despăgubească pe proprietari cu câte 5.000 de lei.

Blocul G1 este situat în centrul Bârlad, iar starea sa a început să se degradeze după ce numărul rromilor s-a înmulțit. Nu numai că imobilul nu are geamuri sau grupuri sanitare, însă și apa este un vis frumos pentru cei care încă mai locuiesc acolo. Ei sunt nevoiți să apeleze la o cișmea infectă din fața blocului.

 „Nu am stat niciodată acolo"

Fostul director al Spitalului de Urgență „Elena Beldiman" din Bârlad spune că a cumpărat locuința în 1990, însă nu a locuit niciodată acolo. „Credeam că o să îmi fie de folos, însă starea în care a ajuns după ce am cumpărat-o m-a determinat s-o las baltă", a încheiat Angheluță, care a mai spus că nici nu știe dacă locuința sa este locuită de vreo familie de rromi, pentru că nu a mai fost acolo de ani buni.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite