Un bebeluş din Bârlad a intrat în comă după ce mama sa i-a administrat un medicament greșit (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sebastian Dan, un sugar de doar 11 luni se zbate între viață și moartea după ce mama sa a încurcat, în această dimineață, vitamina D cu Dentocalmin.

UPDATE: ORA 14.30 Internat la Terapie Intensivă la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi, bebeluşul este tot în comă.

În urma analizelor, medicii au aflat că mama i-a administrat copilului aproape 2 mililitri de soluţie, cu o concentraţie mare în xilină şi fenol, substanţe folosite la anestezia locală.

„Copilul a ajuns la noi cu edem pulmonar acut. I s-au făcut analize şi a fost internat la ATI. Aşteptăm evoluţia sa, însă prognosticul este extrem de rezervat deoarece intoxicaţia este gravă. Copilul poate avea o evoluţie negativă, spre deces, favorabilă, fără nicio problemă, sau poate rămâne cu sechele neuropsihice“, a spus medicul Cătălina Ionescu de la Spitalul de Pediatrie.

Bebelușul a ajuns în jurul orei 9 la Spitalul de copii „Sfântul Nicolae", iar medici bârlădeni au solicitat un elecopter SMURD pentru a-l transfera la Iași. Sugarul a fost adus în comă la spital, acolo unde a făcut de două ori stop cardio-respirator, medicii reușind să-l salveze până la urmă.

Bârlad: Părinţii copilului otrăvit cu cu dentocalmin sunt în vizorul poliţiştilor

„Imediat după ce mama i-a administrat medicamentul greșit copilul a început să tușească și a intrat în comă. Când a ajuns la spital a făcut o complicație intrând în stop cardio-respirator. A fost stabilizat și șansele de supraviețuire sunt destul de bune", ne-a spus Florin Popa, medic pediatrul la spitalul bârlădean.

image

Carmen Nechifor, mama sugarului

Elicopterul s-a rătăcit prin Bârlad

Chiar dacă aparatul de zbor a ajuns deasupra Bârladului în jurul orei 10, elicopterul a decolat cu copilul spre Iași, de abia după o oră și jumătate. Asta pentru că vehiculul s-a învârtit între stadionul de rugby și cel de fotbal, fără a ști cu exactitate pe care din acestea trebuia să aterizeze. „Nouă ni s-a spus să aterizăm pe un teren din apropierea spitalului. Este prima dată când vin la Bârlad și nu am știut exact unde trebuie să cobor", ne-a spus pilotul elicopterului SMURD.

Până la urmă, după ce s-a învârtit în jur de jumătate de oră pe deasupra Bârladului, elicopterul a aterizat în zona Obor.

La Iași a plecat și mama bebelușului, Carmen Nechifor, cea care i-a administrat medicamentul greșit. Șoțul acesteia, Eugen Nechifor, este pompier de patru ani la Bârlad.

image

„Nu știu ce s-a întâmplat, nu eram acasă", ne-a spus tatăl sugarului.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite