Tunul imobiliar de la „Beldiman“, în vizorul Poliţiei Bârlad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Constantin Constantinescu consideră că terenul de lângă Spitalul „Elena Beldiman“ a fost dat legal
Primarul Constantin Constantinescu consideră că terenul de lângă Spitalul „Elena Beldiman“ a fost dat legal

Reclamanţii susţin că vânzarea unei bucăţi din curtea Spitalului „Elena Beldiman“ a fost făcută în mod ilegal.

Scrisoarea aflată pe masa poliţiştilor bârlădeni denunţă un tun imobiliar cu girul aleşilor locali. Este vorba despre vânzarea unei suprafeţe de 600 de metri pătraţi din curtea Spitalului „Elena Beldiman“, pe care urmează să se ridice o clădire în care vor fi oferite servicii medicale de specialitate.

În urmă cu trei luni,  „ADS“ Vaslui anunţa că acest teren va fi vândut unui apropiat al primarului din Bârlad, Constantin Constantinescu, tranzacţia fiind făcută cu acceptul consilierilor locali. Preţul de achiziţionare, în urma licitaţiei organizate de municipalitate, a fost 110 euro pe metrul pătrat, fără TVA. Practic, în bugetul local au intrat circa 70.000 de euro în urma acestui contract.

„Totul e finalizat, avizat de Consiliul Local“

La începutul acestei săptămâni, oamenii legii au făcut o vizită la spital unde l-au interogat pe managerul unităţii, Viorel Petcu. Acesta a declarat că nu ştie prea multe despre această tranzacţie şi că acelaşi lucru le-a spus şi poliţiştilor. „Eu le-am spus să meargă la Primăria Bârlad, deoarece ea este administratorul şi cea care a vândut acest teren“, a precizat Petcu.

Reprezentanţii Poliţiei au refuzat să dea vreo declaraţie oficială, spunând doar că ancheta este în desfăşurare. „Nu am nicio urmă de îndoială că vânzarea nu s-ar fi făcut total legal. Ştiu exact ce este scris în anonima în cauză şi vă spun că alţii ar fi făcut-o mult mai bine. În rest, aş putea bănui pe oricine. Eu am fost întrebat de poliţie dacă ştiu ceva, dar atât. N-are nimeni ce să găsească, pentru că totul e finalizat, avizat de Consiliul Local, deci, niciun stres!“, a declarat primarul Constantin Constantinescu.

În urmă cu trei luni, reporterii „ADS“ Vaslui au anunţat  că unul dintre cumpărătorii care ar fi putut prelua terenul spitalului era omul de afaceri bârlădean, Dan Dobrovolschi. Contactat telefonic, acesta a precizat atunci că, „în principiu“ nu se gândeşte la cumpărarea acelui teren.
Dobrovolschi este administratorul firmei SC Media Class SRL, cea care se ocupă de hrana pacienţilor de la Spitalul de Urgenţă din Bârlad şi unul dintre prietenii apropiaţi ai primarului. În urma licitaţiei, terenul a fost achiziţionat de firma Axxa Optic, controlată tot de Dobrovolschi.

Încă de atunci, unii consilieri locali priveau sceptici această tranzacţie, deoarece vânzarea ar fi trebuit să se facă fără sarcini. „Vânzarea cu sarcini implică limitarea la dreptul de proprietate, ori acest lucru este ilegal. Nu poate fi obligată o persoană care a devenit proprietar pe un anume teren să îi dea acestei proprietăţi o anume destinaţie“, a spus la acea vreme consilierul Dumitru Boros.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite