Troleibuze noi pentru vasluieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii Primăriei intenţionează să cumpere mai multe troleibuze pentru a asigura transportul public în comun în municipiul Vaslui.

„Noi vrem să cumpărăm cinci sau şase troleibuze noi, însă, deocamdată, studiem ofertele de pe piaţă. În momentul în care vom găsi cea mai avantajoasă ofertă, vom veni cu un proiect de hotărâre în cadrul Consiliului Local“, a precizat viceprimarul Valeriu Caragaţă.
El a adăugat că achiziţionarea troleibuzelor este necesară deoarece parcul auto al Transurb Vaslui, societatea subordonată municipalităţii care asigură transportul public în oraş, este uzat.

Reţeaua de troleibuze a oraşului Vaslui a fost pusă în funcţiune la 1 mai 1994, cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşte. Circulaţia acestora a fost sistată pe termen nelimitat începând cu 7 iulie 2009. Din cele cinci troleibuze care au fost achiziţionate atunci, două au fost casate, iar celelalte trei se află în stare de conservare.

În prezent, prin intermediul Programului Integrat de Dezvoltare Urbană, se construieşte o nouă linie de troleibuz care va fi finalizată anul viitor. Proiectul vizează construcţia unui sistem de rulare, fixarea stâlpilor şi crearea unui terminal intermodal.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite