Trei maşini pe un loc de parcare, la Bârlad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din cauza parcărilor puţine, şoferii bârlădeni îşi lasă maşinile pe unde pot
Din cauza parcărilor puţine, şoferii bârlădeni îşi lasă maşinile pe unde pot

Şoferii se plâng că, în lipsa locurilor adecvate, sunt nevoiţi să-şi lase maşinile pe unde pot.

Creşterea intensă a parcului auto din Bârlad îi obligă pe şoferi la sport extrem când vor să găsească un loc unde să-şi lase maşini. Potrivit reprezentanţilor Primăriei, la Bârlad sunt amenajate aproape 3.000 de locuri de parcare. Asta în condiţiile în care numărul autovehiculelor din oraş este estimat la 10.000 de bucăţi. Municipalitatea pare a avea o rezolvare pentru nemulţumirea şoferilor bârlădeni. Însă nu în viitorul apropiat.

 Vor să mai construiască 7.000 de locuri

Autorităţile au elaborat o strategie măreaţă de dezvoltare a oraşului. Printre obiectivele propuse, se numără şi creşterea locurilor de parcare din oraş. "Prin această strategie ne propunem ca spaţiile de parcare să ajungă, până în 2020, la 10.000. Oricum, în ultimii ani numărul acestor locuri a crescut considerabil. Dacă în 2002 erau doar 65, acum sunt deja 2950", ne-a spus un reprezentant al Primăriei Bârlad.

Şoferii bârlădeni spun că nu mai sunt dispuşi să aştepte încă zece ani pentru a avea unde să-şi lase maşinile şi blamează autorităţile locale pentru că nu au proiecte pe termen scurt pentru a rezolva această problemă.

"Eu cred că ar trebuie să fim iertaţi de amenzi atunci când parcăm neregulamentar, atât timp cât nu avem locuri speciale. Cei de la Primărie ar trebui să gândească la prezent şi să nu lase această problemă pentru 2020", ne-a spus Virgil Studai, de 38 de ani.

Citeşte mai multe în ediţia tipărită de astăzi

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite