Trei fraţi au fost bătuţi de propriul tată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copil abuzat
Copil abuzat

Mai mulţi copii cu vârste între 5 şi 12 ani din localitatea vasluiană Tăcuta, care sunt şi fraţi, au intrat în atenţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui după ce au primit o corecţie fizică de la tatăl lor.

Potrivit reprezentanţilor Protecţiei Copilului, micuţii ar fi fost bătuţi cu câteva zile în urmă, cel care a sesizat fapta fiind medicul de familie din sat.

„Situaţia de posibil abuz fizic exercitat de către tată asupra a 3 dintre cei 5 copii  (cu vârste de 12, 12, 9, 6, respectiv 5 ani) ne-a fost sesizată de către medicul de familie, după ce aceste aspecte au fost semnalate de către instituţia de învăţământ frecventată de copii. Având în vedere această situaţie, cei trei copii au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, unde au rămas internaţi pentru investigaţii de specialitate o zi, ulterior fiind externaţi şi admişi în cadrul unui centru de primire în regim de urgenţă", a declarat Irina Cîmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

 Din declaraţiile date de părinte celor de la Protecţia Copilului a reieşit că aceasta a recunoscut că şi-a abuzat fizic trei din cei cinci copii o singură dată, atunci când aceştia au spart mai multe geamuri.

Ieri, după ce s-a efectuat evaluarea de specialitate, copiii au revenit în mediul familial, tatălui fiindu-i  acordate servicii de consiliere privind obligaţiile pe care le impune statutul parental şi drepturile copilului. „Cei trei copii au declarat că doresc să revină în familie, iar tatăl îşi asumă responsabilitatea creşterii şi îngrijirii celor 5 copii, mai ales că deţine condiţii materiale necesare în acest sens. Mai mult, el ne-a arătat că şi conştientizează efectele negative pe care le are abuzul fizic asupra dezvoltării acestora şi declară că va utiliza măsuri punitive în procesul de educare a minorilor, care să nu le pericliteze integritatea fizică şi psihică", a mai spus Irina Câmpeanu.

 Cu toate acestea, DGASPC Vaslui va monitoriza în continuare cazul  pe care l-a declinat şi autorităţilor  locale pentru a preveni separarea lor de mediul familial.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite