Tranzacţii timide în Gară şi-n Cartier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii în imobiliare spun că există puţine semne de revigorare pe piaţa locuinţelor, paralizată de criză. Puţinii cumpărători care se încumetă să facă în această perioadă achiziţii se orientează spre apartamentele cu trei camere din zonele mărginaşe, unde preţurile ajung la 150.000 de lei.

Agenţii imobiliari susţin că, după înăsprirea condiţiilor de creditare ale băncilor, tranzacţiile cu apartamente au devenit rarităţi. „Oamenii nu mai au bani, iar băncile acordă credite cu mare greutate“, a declarat Simona Polak, directoarea unei agenţii imobiliare.

Chiar dacă preţurile au scăzut foarte mult în ultimii ani, cumpărătorii întârzie să apară. Puţinele tranzacţii din această primăvară s-au înregistrat în zonele Gară şi Cartier.

„Apartamentele din aceste zone sunt asemănătoare. În plus, ele nu sunt atât de scumpe, aşa cum sunt de exemplu, apartamente din zona Traian“, a precizat Polak.

Oportunităţi la periferie

Un apartament cu trei camere în centrul Vasluiului costă între 180.000 de lei şi 220.000 de lei, în funcţie de suprafaţă şi de vechimea blocului. Spre periferie, preţurile scad considerabil.

O locuinţă similară din zona Gării variază între 120.000 de lei şi 160.000 de lei. Interesant este faptul că puţinii cumpărători au ales locuinţele spaţioase. „Garsonierele nu se caută deloc. Sunt preferate apartamentele cu trei camere, deşi diferenţa de suprafaţă între acestea şi cele cu două camere nu este foarte mare“, a subliniat agentul imobiliar.

Cine-şi mai cumpără casă

Dacă în anii trecuţi, apartamentele erau căutate în special de către stranieri, în prezent cererea de achiziţii de locuinţe vine cu precădere de la tinerii bugetari.

Ioana C. este profesoară la o şcoală din localitate. În luna martie a contractat un credit şi a cumpărat un apartament cu trei camere, aflat în centrul oraşului. „Am preferat această zonă pentru că mi se pare mai accesibilă din toate punctele de vedere. Ajung mult mai uşor în principalele locaţii din municipiu, mai ales că instituţiile statului sunt concentrate aici“, a declarat Ioana C.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite