Tragedie: Doi oameni au murit în urma unui accident de circulaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri au murit iar un al treilea a fost grav rănit, în această dimineaţă, în urma unui accident de circulaţie care a avut loc pe raza comunei vasluiene Todireşti, după ce şoferul unei maşini a lovit un pieton de pe marginea drumului, iar apoi s-a răsturnat pe partea carosabilă.

Potrivit primelor cercetări ale poliţiştilor vasluieni, Dănuţ Rusu, în vârstă de 29 de ani, a pierdut controlul volanului într-o curbă, pe drumul naţional DN 15D Vaslui-Roman, a lovit un pieton care circula regulamentar pe acostamentul şoselei, după care a pătruns pe contrasens şi a intrat în şanţul de pe marginea drumului. Ulterior, în urma impactului cu rigola betonată, maşina a ajuns din nou pe şosea, unde s-a şi răsturnat.

„În urma accidentului, conducătorul auto a decedat pe loc, iar alte două persoane, una aflată în maşină şi cealaltă pe marginea şoselei, au fost grav rănite, ambele fiind transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Din primele cercetări, a reieşit că vina pentru producerea evenimentului rutier aparţine şoferului, care nu a adaptat viteza într-o curbă, ceea ce a condus la pierderea controlului asupra volanului", a declarat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Transportată la Spitalul Orăşenesc Negreşti, una din cele două persoane accidentate grav, Mioara Zaharia, în vârstă de 33 de ani, a decedat la scurt timp de la internare. De fapt, susţin poliţiştii, este vorba de pietonul care circula regulamentar pe marginea şoselei şi a fost lovit din plin de către autoturismul scăpat de sub control.

„Cea de-a doua victimă se afla în comă în momentul în care echipajul medical a ajuns la locul accidentului. Femeia a fost transportată la spitalului din Negreşti, unde, la foarte scurt timp, a intra în stop cardio-respirator. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea pacientei, având în vedere traumele majore suferite", a precizat Ana Maria Ungureanu, directorul medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui.

Potrivit sursei citată, cea de-a treia persoană, Marinela Plopan, în vârstă de 33 de ani, aflată în autoturismul care s-a răsturnat, a fost stabilizată hemodinamic de către medici, fără a-i fi pusă viaţa în pericol.

În urma verificărilor făcute de poliţişti, s-a constatat că şoferul Dănuţ Rusu, cu domiciliul în localitatea vasluiană Rafaila, avea carnetul de conducere din septembrie 2009, iar autoturismul pe care îl conducea avea volanul pe dreapta, fiind înmatriculat în Anglia.    

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite