Trafic infernal în Vama Albiţa, pe sensul de intrare în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul în Vama Albiţa a devenit extrem de aglomerat, începând din această dimineaţă, din cauza cetăţenilor moldoveni care vor să petreacă Crăciunul pe rit vechi în România.

Potrivit Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Vaslui, încă de la primele ore ale zilei sute de maşini formau cozi care se întideau pe mai bine de un kilometru, motiv pentru care s-a luat decizia ca două dintre cele patru porţi de ieşire din ţară să se transforme în pucte de intrare.

Practic, traficul a înregistrat o creştere cu 30% a numărului mijloacelor de transport care tranzitează punctul vamal şi cu 150% în ceea ce priveşte numărul de persoane.

„În momentul de faţă sunt deschise şase porţi de intrare în România, din totalul celor opt câte există în Vama Albiţa. Chiar şi aşa, timpii de aşteptare pentru cei care intră în ţară sunt şi de 120 de minute, cozile în punctul de trecere a frontierei fiind până pe podul de peste râul Prut. Este o aglomeraţie specifică acestei perioade a anului, ţinând cont că mulţi cetăţeni din ţara vecină vin în România să-şi petreacă sărbătorile pe rit vechi", a declarat Irina Mirică Gheucă, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui.

Conducerea serviciului a precizat că în Punctul de Trecere al Frontierei (PTF) Albiţa se lucrează cu 6 poliţişti la controlul documentelor, în timp ce alţi 4 agenţi supraveghează şi dirijează traficul.

De asemenea, ca o măsură suplimentară, s-a dispus şi formarea unei echipe de rezervă format din ofiţeri şi agenţi specializaţi gata să intervină în cazul în care personalul din vamă nu face faţă.

Potrivit sursei citate, aglomeraţia în Vama Albiţa se va menţine şi în următoarele zile, în condiţiile în care Crăciunul pe rit vechi este sărbătorit de cetăţenii moldoveni în 7 ianuarie.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite