Trafic infernal în Vama Albiţa! A fost nevoie de intervenţia mascaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sutele de maşini pline cu basarabenii care se întorc la muncă în străinătate au creat o aglomeraţie de nedescris, ieri, în Punctul de Trecere al Frontierei (PTF) Albiţa, ceea ce i-au determinat pe poliţiştii de frontieră să înteţească măsurile de securitate chemând trupele speciale în Vamă pentru asigurarea liniştii şi ordinii publice.

Traficul în vamă a început să crească de la ora 09.00 dimineaţă. Peste 150 de microbuze şi autobuze cu numere de italia sau Spania, dar şi alte câteva veci de autoturisme au format o coadă de mai bine de un kilometru şi jumătate pe sensul de intrare în ţară.

Deşi s-a suplimentat şi numărul arterelor de control, dar şi numărul poliţiştilor de frontieră, timpii de aşteptare au crescut, în medie, cu aproximativ 45 de minute, spre disperarea oamenilor. „Am ajuns pe la ora 07:30 şi stau de mai bine de 3 ore în Vamă. Nu înţeleg ce vor să demonstreze de efectuează controale aşa de dure. Ei cred că se transportă ţigări, dacă sunt mai multe microbuze sau autocare. Noi nu putem întârzia, deoarece trebuie să ajungem în Italia, iar patronii de acolo nu ne iartă dacă întârziem", ne-a spus şoferul unui microbuz.

„Pentru asigurarea unui control eficient şi fluent la frontierã, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră  (SPF) Huşi, s-a luat măsura suplimentării numărului de personal, a arterelor de acces în ţară, dar şi constituirea unei rezerve de personal. Cât priveşte apariţia forţelor speciale, s-a dorit asigurarea unei supravegheri sporite a frontierei de stat prin intensificarea relaţiilor de conlucrare şi colaborare cu celelalte structure locale ale Ministerului administraţiei şi Internelor", ne-a declarat Irina Mirică Gheucă, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite