Tot mai mulţi vasluieni devin supraponderali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alimentaţia nesănătoasă şi sedentarismul au determinat o creştere a numărului de persoane supraponderale în judeţul Vaslui. Potrivit specialiştilor, principalele victime ale obezităţii sunt copiii. Aproximativ 400 de copii supraponderali au fost depistaţi la ultima evaluare a stării de sănătate a elevilor din judeţ.

O explicaţie a acestui fenomen o constituie numărul mare de fast food-uri din principalele oraşe ale judeţului, multe dintre acestea fiind amplasate chiar în apropierea şcolilor.

"Supraponderabilitatea a devenit o problem nu doar în judeţul Vaslui, ci la nivelul întregii ţări. Din acest motiv, miniserul Sănătăţii împreună cu Guvernul norvegian derulează un program pentru copii cu vârste între 3-19 ani, care marşează pe ideea unei alimentaţii sănătoase  şi efectuarea de exerciţii fizice în şcoli şi grădiniţe. Printre afecţiunile cel mai des întâlnite la persoanele care au probleme cu gretatea se numără afecţiunile cardio respiratorii, diabetul şi accidentele vasculare cerebrale", a declarat Mihaela Vlada, directorul executive al Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite